Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Огірки до осені

У теплу погоду зеленці треба вибирати навіть двічі на день.

Фото із сайту freeradio.com.ua.

Огірки до осені

Зниженню плодоношення можна зарадити

З часом листя на них починає жовкнути, врожай меншає. Та це лихо можна попередити. Перш за все спробуйте видаляти листя (не лише пожовкле чи сухе) на пагонах, де вже немає цвіту та зав’язі. Воно не дає жодної користі, а лише витягує поживні речовини. Після квітконосів чи плодів залишайте не більше 2–3 листків.

Про користь мульчування знають усі. І в цьому випадку воно помічне. Особливо у період, коли ночі вже стають холодними, а вдень ще спекотно. Перепад температури негативно впливає на стан кореневої системи рослини, що позначається на врожаї. Мульча допоможе, але її шар повинен бути 3–5 см.

Думка, що рослини плодоноситимуть довше, якщо не зривати плодів, – хибна.

Наприкінці плодоношення зеленців варто підживлювати позакореневим способом, тобто обприскуванням. Бо з похолоданням рослини гірше всмоктують з ґрунту поживні речовини. Підживіть їх настоянкою з бур’янів чи перегною або розчином дріжджів.

Своєчасно зривайте зеленці. Думка, що рослини плодоноситимуть довше, якщо не зривати плодів, – хибна. У теплу погоду огірки треба вибирати щодня або й двічі на день. 

Telegram Channel