Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинський кролик-прогнозист без вагань визначив переможця у матчі Швеція - Словаччина (Відео, анонс)

Покинувши табір шведів, «корона» атакувала словаків.

Фото із сайту football24.ua.

Волинський кролик-прогнозист без вагань визначив переможця у матчі Швеція - Словаччина (Відео, анонс)

Швеція в рамках 2-го туру Євро-2020 зустрінеться зі збірною Словаччини. Матч розпочнеться о 16:00.

Прогноз нашого вухастого мольфара

Усім би таку впевненість та наполеглевість - наш редакційний кролик «Газети Волинь» не втомлюється робити сміливі та рішучі прогнози. З нами футбол дивитись цікавіше. Дізнавайтесь переможця гри у нашому відео.

Збірні Швеції та Словаччини стали одними з головних порушників спокою у 1-му турі Євро-2020.

Збірні Швеції та Словаччини стали одними з головних порушників спокою у 1-му турі Євро-2020. Скандинави у Севільї зуміли зупинити Іспанію, втримавши 0:0 при 800+ передачах господарів та 15% володіння з боку гостей – щоправда, «Тре Крунур» пощастило з марнотратством нападників «Фурії». Шведський оборонний блок у схемі 4-4-2 також мав проблеми з компактністю в опорній зоні та з контролем другого темпу атак, але в цілому команда Янне Андерсона відоборонялася здорово – більшість моментів Іспанії була пов'язана або з нечастими індивідуальними помилками «вікінгів», або з кросами та дальніми ударами, а в другому таймі матч взагалі став рівним.

Реклама Google

Швеція вистояла у Севільї, розписавши нічию з Іспанією на Євро-2020 – Ісак виблискує, Мората знову тягне «Фурію» на дно  Швеція вистояла у Севільї, розписавши нічию з Іспанією на Євро-2020 – Ісак виблискує, Мората знову тягне «Фурію» на дно

Швеція навіть провела два вбивчих моменти у відповідь. Обидва були пов'язані з активністю Ісака – нападник Реал Сосьєдада знову відпрацював по всій площині поля, накручував по три-чотири захисники, пробивав у майже порожні ворота та асистував під удар Бергу з метра (Маркус не влучив по м'ячу). І це у матчі проти Іспанії! Очевидно, що сьогодні у Александра буде значно більше шансів – а в цій команді ще й забивний Форсберг з Лейпцига грає.

Втім, Словаччину не злякати сильними суперниками. У 1-му турі вони оформили феєричний апсет, перегравши Польщу й поставивши її на межу вильоту з Євро-2020. Команда Штефана Тарковіча вирішила взяти «Кадру» хитрістю, зігравши у схемі 4-4-2 з двома фальшивими дев'ятками – формально на вістрі атаки розташовувались Гамшік і Дуда, але по факту вони часто залишалися в глибині.

Таким чином, словаки отримували більшість у центральній зоні, а на позиції центрфорварда могли опинитися не тільки Марек та Ондрей, а і Хараслін з Маком. Власне, останній і відкрив рахунок, перегравши двох захисників на фланзі й увірвавшись у штрафний. Другий же гол прилетів зі стандарту вже при грі у більшості.

Реклама Google

Не можна сказати, що план спрацював ідеально, однак кілька разів підловити поляків на своїй «родзинці» команда змогла. В будь-якому випадку, варто відзначити збірну Словаччини за старт на Євро-2020 – аутсайдер групи виявився якісно організованим і сміливим і колективом, хоча і в обороні підопічні Штефана Тарковіча відпрацювали гідно (той же Шкріняр зумів вимкнути Лєвандовскі).

Щоправда, переоцінювати словаків також не варто: «Кадра» до вилучення Крихов'яка, при всіх нюансах, виглядала сильніше – господарі відіграли гол Мака й поступово наближались до другого взяття воріт Дубравки. У Швеції сьогодні буде достатньо шансів зробити те, що не вдалося Польщі.

Кадрова ситуація

У збірної Швеції з карантину повернулися Кулусевскі та Сванберг, які перенесли коронавірус. Теоретично, вони готові зіграти зі Словаччиною, але навряд чи ці нападники вийдуть в першу годину зустрічі (якщо вийдуть взагалі) – вони випали з тренувального процесу, та і в принципі COVID-19 cильно б'є по фізичних кондиціях. Крім того, існують питання щодо участі Лустіга – в поєдинку проти Іспанії захисник отримав невеличке пошкодження.

Покинувши табір шведів, «корона» атакувала словаків. Позитивний тест здав захисник Деніс Вавро, а також один із членів тренерського штабу – обидва відправились на карантин. Також у лазареті залишається нападник Іван Шранц, який травмувався ще до Євро-2020.

Орієнтовні склади на матч Швеція – Словаччина

Швеція: Ольсен – Крафт, Ліндельоф, Даніельсон, Аугустінссон – Ларссон, Ольссон, Екдаль, Форсберг – Берг, Ісак

Словаччина: Дубравка – Пекарік, Шатка, Шкріняр, Губочан – Хараслін, Куцка, Громада, Мак – Гамшік, Дуда

Telegram Channel