Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Луцьк озеленять за 120 мільйонів

Подібної Програми Луцьку не існувало впродовж 15 років.

Фото Суспільне.Волинь.

Луцьк озеленять за 120 мільйонів

Члени виконкому Луцької міської ради 16 червня підтримали проєкт «Програми розвитку та збереження зелених насаджень громади». Він розрахований на п'ять років

На реалізацію програми витратять понад 120 мільйонів гривень, інформує Луцька міська рада.

Подібної Програми Луцьку не існувало впродовж 15 років, — розповіла начальниця відділу екології Оксана Лисак. Відтак не відомо скільки наразі у громаді аварійних дерев, які підлягають плановій заміні, та тих, які постаріли та уражені шкідниками.

Подібної Програми Луцьку не існувало впродовж 15 років.

Програма діятиме за чотирма основними напрямками:

Створять облік зелених насаджень, визначать старовинні дерева на території міста та внесуть їх до пам'яток природно-заповідного фонду місцевого значення, визначать території, які можуть отримати статус зеленої зони.

У рамках програми запланована реконструкція скверу «Авіаторів», скверу біля школи №26, скверу на проспекті Відродження (біля профспілок), скверу на проспектах Молоді—Відродження.

Мають створити паркові та рекреаційні зони вздовж річки Стир в межах міської громади, гідропарку Гнідавський, ландшафтного парку на річці Сапалаївці.

Створять наукові осередки, зокрема ботанічних садів та куточків, на базах освітніх закладів.

Загалом на вулицях та площах громади за 5 років планують висадити 1205 високодекоративних саджанців на загальну суму 3,3 млн грн.

Читайте також: Шестеро спортсменів представлятимуть Луцьк на Олімпійських іграх

Telegram Channel