Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Глазго – без переможця. Збірні Хорватії та Чехії зіграли внічию

Збірну Чехії такий рахунок напевно влаштував і, швидше за все, вона вийде у плей-офф.

Фото Getty Images/Global Images Ukraine.

У Глазго – без переможця. Збірні Хорватії та Чехії зіграли внічию

Суперники обмінялися голами

Перед початком чемпіонату Європи шанси збірної Хорватії на вихід з групи виглядали краще, ніж у чеських футболістів. Однак після матчів стартового туру думки багатьох фахівців та вболівальників явно змінилися. Нагадаю, що команда Чехії видала хорошу гру проти господарів поля збірної Шотландії, перемігши її з рахунком 2:0. А ось від хорватів очікували явно більшого в поєдинку з Англією, який завершився поразкою підопічних Златко Даліча 0:1, передає Спорт.юа.

Початок зустрічі залишився за чехами.

Початок зустрічі залишився за чехами. Вони протягом стартових п'яти хвилин просто притиснули суперників до своїх воріт. В одному з епізодів хорватську збірну виручив знайомий всім нам Домагой Віда, який зіграв по-воротарські і відбив м'яч в поле після сильного удару Цоуфала.

Далі гра вирівнялася і команди стали відповідати атакою на атаку. Так, на 18-й хвилині Чехія розіграла швидку комбінацію, завершувати яку повинен був герой матчу з Шотландією Патрік Шик. Але удар у того не вийшов і момент був втрачений. Хорвати в боргу не залишилися і за три хвилини вивели до воріт Вацліка форварда Ребіча. Однак і тут з ударом по воротах не склалося. Зате на 23-й хвилині після подачі кутового Перішич завдав сильного удару низом прямо по центру. В цьому епізоді Вацлік залишився на місці і зафіксував м'яч в своїх руках.

А потім збірна Чехії несподівано забила гол. Несподівано тому що на 34-й хвилині в одному з епізодів в боротьбі за верховий м'яч зійшлися Ловрен та Шик. Останній впав, але арбітр матчу Карлос дель Серро з Іспанії спершу гру не зупинив і тільки через деякий час побачивши, що у Шика з носа йде кров, дав свисток. Поки чеському нападнику надавали медичну допомогу, помічники судді, які відповідають за VAR, підказали головному, що Ловрен ліктем вдарив Шика в обличчя і слід розглянути цей момент з точки зору призначення пенальті. Іспанець так і зробив. Сам підбіг до монітора і після цього вказав на одинадцятиметрову позначку. Сам же потерпілий вже на 37-й хвилині чітко виконав вирок, розвівши м'яч і воротаря по різних боках.

Незабаром на 39-й хвилині хорвати цілком могли відігратися, коли Ребіч зліва увірвався до штрафного майданчика суперників і опинився сам на сам з Вацліком. Варіантів у чеського гравця було декілька, але він пробив невдало і м'яч полетів далеко від воріт.

З огляду на численні зупинки по ходу першого тайму, арбітр компенсував три хвилини і на третій з них чеська команда заробила перспективний штрафний удар поблизу воріт опонентів. По тому як чехи готувалися до стандарту, було помітно, що виконати його вони довірять Шику. Так воно і сталося, ось тільки кращий на даний момент бомбардир чемпіонату пробив невдало і м'яч полетів високо над поперечиною.

Після перерви наставник збірної Хорватії провів дві заміни, випустивши на поле Іванушеца та Петковича. І хорвати майже відразу на 47-й хвилині забили гол у відповідь. Щоправда, гравці, які вийшли на заміну, до цього не мали ніякого відношення, а відзначився Перішич. Він отримав м'яч на лівому фланзі після швидкого розіграшу штрафного в центрі поля, пробіг з м'ячем до кута штрафного майданчика суперників, «розгойдав» Цоуфала та завдав сильного і точного удару в дальній кут. Вацлік тут своїх партнерів не виручив.

До честі футболістів Чехії, вони досить спокійно відреагували на пропущений м'яч і вже на 52-й хвилині створили небезпечний момент біля протилежних воріт. Соучек пробив здалеку, але трохи неточно. У хорватів через п'ять хвилин тим же відповів Іванушец і знову м'яч полетів в сторону від бокової штанги.

Як і в першому таймі гра пішла на зустрічних курсах. То одна команда створювала напруженість біля воріт суперників, то інша. Але до точного завершального удару справа не доходила. А моменти-то були.

Так, на 72-й хвилині Влашич, що вийшов на заміну, отримав м'яч трохи лівіше одинадцятиметрової позначки і пробив з розвороту - на радість Вацліка круглий «просвистів» поруч зі стійкою. За чотири хвилини вже Гложек міг засмутити Ліваковича, але і він в ціль не влучив. А на 88-й хвилині Петкович повторив спробу Влашича та пробив з центру штрафного майданчика. Ось тільки результат був тим же.

В підсумку матч завершився внічию 1:1. Збірну Чехії такий рахунок напевно влаштував і, швидше за все, вона вийде у плей-офф. А для хорватів вирішальним стане наступний матч зі збірною Шотландії.

Читайте також: Новий рекорд планується у волейбольних єврокубках

Чемпіонат Європи. Група D. Тур 2.

Хорватія - Чехія - 1:1

 Перішич (47) - Шик (37, пенальті)

 Масопуст (50), Боржил (82), Гложек (93) - Ловрен (35)

Хорватія: Лівакович, Гвардіол, Віда, Ловрен, Врсалько, Ковачич (Брозович, 87), Модрич, Брекало (Іванушец, 46), Крамарич (Влашич, 62), Перішич, Ребич (Петкович, 46).

Чехія: Вацлік, Боржил, Челюстка, Калас, Цоуфал, Соучек, Голеш (Крал, 63), Янкто (Шевчик, 74), Даріда (Барак, 87), Масопуст (Гложек, 63), Шик (Крменчик, 75).

Арбітр: Карлос дель Серро (Іспанія)

Стадіон «Хемпден Парк» (Глазго, Шотландія)

Telegram Channel