Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ковельчани не хочуть, щоб їхнє житло служило каналізаційною ямою

У дворі дев’ятиповерхівки на Чубинського, 23 планується ремонт прибудинкової території.

Фото Ковельмедіа.

Ковельчани не хочуть, щоб їхнє житло служило каналізаційною ямою

Як уже відомо, через відсутність системи відведення дощової води у Ковелі в районі вулиць Чубинського, Кониського та Академіка Люльки будинки плавають і люди рятуються, будуючи дамби. Недавно, навіть КП «Добробут» допоміг старим бордюром, щоб укріпити мури з піску. Це лише частково стримує дощову річку, але, відштовхуючись від одного «піщаного берега», вода рухається до інших будинків.

Гірше не буде?

У дворі дев’ятиповерхівки на Чубинського, 23 планується ремонт прибудинкової території. Тому місцеві жителі під час спілкування з директором підприємства «Ковелькомунпроєкт» Віктором Дубиною питали: Чи часом не стане більше проблем із підтопленням? Адже системи відведення дощової води немає і створення найближчим часом не планується. Тим більше, в Ковелі уже є гіркий досвід з тим, як після ремонтів доріг, починають плисти цілі вулиці, пише Ковельмедіа.

У дворі дев’ятиповерхівки на Чубинського, 23 планується ремонт прибудинкової території.

Пан Дубина запевнив, що проблема не загостриться, дощова вода буде виводитись на вулиці Чубинського та Чайковського. Також, за його словами, повноцінним вирішенням проблеми була би саме каналізаційно-насосна станція.

Саморобну дамбу на власні очі нарешті побачив мер міста Ігор Чайка. Чи ставити КНС, чи йти іншим шляхом, міський голова поки що точно не знає, але обіцяє не ховатись від проблеми, а допомогти вирішити її. Меру місцеві дорікають: як нам сприймати новини про ремонти прибудинкових територій, коли тут акваріум в квартирах? Особисто мене дивує те, що увага народу може бути більш прикута до бруківки під під’їздом, а те, що вода у підвалі – не хвилює. Адже сирість робить свою справу, утворюються тріщини, будинок по-трохи руйнується…

Якщо мер принаймні співчуває, то відділ капітального будівництва виконкому на чолі із Сергієм Дудкою вражає своїм цинізмом. Як дізнались із листа нашому депутату міськради Тетяні Дружинович, в управлінні капітального будівництва та житлово-комунального господарства рекомендують жителям за свої власні кошти (!) виготовити проєктно-кошторисну документацію.

Цікаво виходить: будинки затоплює через те, що влада не забезпечує на дорогах системою водовідведення, а вирішувати проблеми влади мають люди зі своєї кишені. Тим більше, ще за часів головування Олега Кіндера ця проблема піднімалась місцевими жителями. Що було зроблено за рік для вирішення проблеми?

Це проблема не одного будинку, а мікрорайону

16 червня під час засідання депутатської комісії міськради з питань житлово-комунального господарства жителі вулиць Академіка Люльки та Кониського спробували достукатись до депутатів: розказували про життя із постійною загрозою втрати житла від потопу і показували фотографії про те, як будують дамби. Депутат Ігор Пініс підтримав та зауважив, що це проблема не одного будинку, а цілого мікрорайону. Комісія ухвалила рішення провести попередню оцінку вартості робіт по водовідведенню.

Telegram Channel