Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку дослідять, чому періодично підтоплює деякі частини міста

Найбільше не щастить 33 та 40 мікрорайонах.

Фото із сайту tsn.ua.

У Луцьку дослідять, чому періодично підтоплює деякі частини міста

Для цього запровадили навіть геоінформаційну систему

Аби з’ясувати точну причину затоплення під час рясних злив окремих мікрорайонів міста варто впровадити геоінформаційну систему в зливових каналізаціях.

Про це йшлося під час засідання комісії міськради з питань комунального майна та приватизації, передає ІА Волинські новини.

Голова комісії Михайло Щур поцікавився у директора КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка про те, що ж є причиною підтоплень на 33 та 40 мікрорайонах після інтенсивних злив.

Свого часу називалися причинами збільшення площі асфальтного покриття і обмежена пропускна спроможність мереж. Чи це так?

«Свого часу називалися причинами збільшення площі асфальтного покриття і обмежена пропускна спроможність мереж. Чи це так?», – запитав він.

Зі слів керівника підприємства, зливовою каналізацією там опікується КП «Луцькспецкомунтранс», яке її обслуговує. На його думку точну причину можна було б визначити через впровадження геоінформаційної системи, як це зробили на КП «Луцькводоканал».

Читайте також: Луцька каналізація може не витримати стрімкої розбудови міста вгору

«Ми впровадили проект геоінформаційних систем і тепер можемо прорахувати і змоделювати перспективи фекальної каналізаційної системи, можемо відстежувати, де вузькі місця.

Аналогічно треба впроваджувати геоінформаційну систему в зливових каналізаціях, щоб проінвентаризувати всі наявні мережі, визначити площі басейнів прийняття води. І тоді можна змоделювати, в чому причина: чи асфальтування, чи неспроможність системи. А якщо пропускна спроможність дозволяє, а вона не пропускає воду, то було б зрозуміло, що десь на ділянці є засмічення і треба промивати, чистити чи пробивати. Є випадки, коли труби пронизує коріння дерев, проростає туди, і хоч діаметр труби дозволяє прийняти таку кількість води, через те, що там коріння, пропускна спроможність зменшується», – каже Віктор Гуменюк.

Telegram Channel