Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Як горохівчани відзначали день народження церкви (Фото)

Свято-Вознесенський храм зустрічав свою церковну родину, вбраний у зелене листя, заквітчаний букетами й особливою благодаттю, яка завжди царює в лоні матінки-церкви.

Фото Лесі Влашинець.

Як горохівчани відзначали день народження церкви (Фото)

У день Трійці в Горохові парафіян кликали до молитви три храми: Свято-Вознесенський, Свято-Миколаївськиі і храм Різдва Христового

Любо було дивитися, як із букетами в руках люди йшли до святої церкви, щоб привітати її з Днем народження, бо  Трійця – сходження Духа Святого – завершило те, заради чого приходив Господь і розпочався новий період – життя церкви Христової, бо вона утворилася, коли Дух Святий зійшов на послідовників Христа.

Свято-Вознесенський храм зустрічав свою церковну родину, вбраний у зелене листя, заквітчаний букетами й особливою благодаттю, яка завжди царює в лоні матінки-церкви. Святкову Божественну Літургію служив старший декан Горохівського деканату, настоятель о.Андрій Сидор, йому співслужив о.Петро Щомак.

Даремна праця будівничих, якщо не будує Господь, що благодать Духа Святого ніколи не покине християнина, який взиває до Творця  і старається дотримуватися Закону Божого.

Лейтмотивом проповіді священника цього дня були істини про те, що даремна праця будівничих, якщо не будує Господь, що благодать Духа Святого ніколи не покине християнина, який взиває до Творця  і старається дотримуватися Закону Божого.

Реклама Google

Вітаючи  парафіян із святом, о.Андрій казав: «Ми віримо, що благодать Святого Духа зробить так, що в скорому часі в Україні настане мир, що ворог буде посоромлений і наші захисники повернуться в свої домівки».

Потому священнослужителі освятили букети трав і квітів.

 
 
 
 
 
 

Читайте також: На що у ці дні перетворився волинський будинок з химерами Миколи Голованя (Фото)


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel