Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Волейбол: українці дали бій туркам у фіналі Золотої Євроліги

Прикрою стала травма Василя Тупчія.

Фото Артема Лавренчука.

Волейбол: українці дали бій туркам у фіналі Золотої Євроліги

Збірна Туреччина захистила свій титул, українцям дістались срібні нагороди

На півфінальній стадії Україна відносно легко перемогла Бельгію, а турки трішки помучилися з Естонією, яка в результаті стала бронзовим призером. Але про фізичний і моральний стан команд перед фіналом це мало що говорить.

Першу партію турки виграли з величезним відривом - 11:25. Хоча перед грою букмекери шанси команд оцінювали більш-менш, як рівні.

Реклама Google

Ліпше гра в синьо-жовтих пішла у другому сеті, де українці вперше за всю гру повели у рахунку, і моментами цифри на табло переключалися майже синхронно - 5:5. Після спірного моменту на блоці, де судді на повторі побачили торкання сітки, трішки занервував і наш спокійний прибалтійський наставник. На подачах Яна Єрещенка появилася надія - 18:21. І вперше за гру турецький тренер змушений взяти тайм-аут, і - 18:22, 20:25.

У третій партії наші козаки нарешті проснулися.

У третій партії наші козаки нарешті проснулися, вийшов перший ейс у капітана Плотницького - 3:1; ейс №2 - 6:1; ейс №3 - 7:1. На помилках суперників українцям легко давалися м'ячі - 18:9. Нащупати свою попередню гру турки пробували в замінах. Так, зі стартового складу на паркеті залишився тільки ліберо - 20:12. Партію вони не здали, але основі дали відпочити - 25:18.

Читайте також: Зв'язка українського клубу виграла Золоту Європейську лігу

Наступний відтинок гри видався ще більше бойовим. До середини партії рахунок дуже часто був рівний. За 14:14 травмувався Василь Тупчій, який яскраво проявив себе особливо в четвертому сеті. До 21:21 жодна команда не виривалася більше, ніж на +2. А за рахунку 21:23 Угіс Крастіньш взяв останню перерву, але турки добили суперника - 21:25 - і захистили свій титул.

Максим Яблонський

Україна - Туреччина - 1:3  (11:25 20:25 25:18 21:25)

Україна: Вієцький, Плотницький, Дрозд, Полуян, Остапенко, Семенюк, Діденко, Фомін, Тупчій, Ковальов, Щитков, Головень, Єрещенко, Канаєв

Туреччина: Матіч, Пекша, Єніпазар, Хатіпглу, Гюнгюр, Авсі, Саваш, Караташ, Екші, Гюлмезоглу, Лагумджія, Караш, Гюрбюз, Байрахтар

Арбітри: Симон Санті (Італія), Крістіан Петер Вольф (Швейцарія)

Кортрейк (Бельгія)

Telegram Channel