Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Збірні України та Австрії отримали точний прогноз очної зустрічі від кроля-прогнозиста (Відео, анонс, прогноз)

Незважаючи на те, що нічия дійсно влаштує суперників, вони в унісон стверджують, що гратимуть тільки на перемогу.

Фото Getty Images/Global Images Ukraine.

Збірні України та Австрії отримали точний прогноз очної зустрічі від кроля-прогнозиста (Відео, анонс, прогноз)

Поєдинок, який не можна програвати

21 червня о 19:00 в Бухаресті, на «Арена Націонале», збірна України проведе третій останній поєдинок в групі С. Суперником «синьо-жовтих» буде національна команда Австрії.

Прогноз нашого вухастого мольфара

Усім би таку впевненість та наполеглевість – наш редакційний кролик «Газети Волинь» не втомлюється робити сміливі та рішучі прогнози. Дізнавайтесь переможця цього матчу у нашому відеоексперименті.

Опоненти до майбутнього протистояння підходять з однаковою диспозицією: у команд по три очки (по одній перемозі та одній поразці), і можлива нічия фактично виведе обидві збірні в плей-оф. Ну, нашу вже точно, оскільки в разі рівноваги саме підопічні Андрія Шевченка фінішують на другому місці, адже мають в своєму активі на один забитий м'яч більше, пише Спорт.юа.

Незважаючи на те, що нічия дійсно влаштує суперників, вони в унісон стверджують, що гратимуть тільки на перемогу. І в зв'язку з цим вони навряд чи лукавлять, адже, граючи по мінімуму, можна втратити по максимуму.

Після перемоги над Північною Македонією збірна України отримала один день відпочинку. Ну, як відпочинку: не було тренування. Футболісти займалися в тренажерному залі, було теоретичне заняття. З суботи почалися і практичні заняття.

Проти австрійців не зіграє Олександр Зубков. Півзахисник, який травмувався у грі проти нідерландців, пропустив матч проти македонців, пропустить і проти австрійців. З ним займаються італійські фізіотерапевти, але до матчу поставити на ноги не встигнуть. Швидше за все, не зіграє проти команди Фоди і Денис Попов, який займався за індивідуальним графіком. Решта - в строю.

Вбачається, що головне питання стосовно нашої команди напередодні матчу - повноцінне відновлення гравців після стартових турів, а вже потім вибір ігрової моделі. В середині другого тайму проти збірної Північної Македонії було чітко видно, як підсіли фізично наші лідери - Ярмоленко і Яремчук. А ще по другій половині тієї гри було видно, що у наших гравців є і деякі проблеми психологічного характеру: після ударного початку гри потім пішов незрозумілий провал.

Що ж стосується вибору ігрової моделі на матч, то, швидше за все, наш тренерський штаб не відійде від звичної на цьому Євро формули 4-3-3. Радше за все, Андрій Шевченко на гру проти австрійців продублює стартовий склад матчу з македонцями: з Маліновським на лівому фланзі півзахисту, Зінченком і Шапаренком в центрі поля. Єдиний виняток - позиція опорного півзахисника. Припустимо, що «хвилеріза» зіграє Сидорчук.

Збірна Австрії після двох турів залишила по собі подвійні враження.

Збірна Австрії після двох турів залишила по собі подвійні враження. З одного боку, команда на класі без особливих проблем переграла північних македонців. На відміну від нашої команди, якій довелося помучитися в другому таймі з командою Ангеловські. Але з іншого боку - підопічні Фоди практично без бою поступилися збірній Нідерландів. Знову-таки, на відміну від нашої команди, що програла з боями лише за п'ять хвилин до фінального свистка.

Проте, «червоно-чорні» семантично дуже схожі на нашу команду: це міцний, «збитий» колектив, з лідерами в кожній ігровій лінії, вміє брати своє. Команда дуже досвідчена і бувала, адже її основу складають футболісти Бундесліги. І хоча збірну Австрії, зокрема, її наставника критикували за надмірно оборонний футбол, після стартового матчу Євро-2020 критики трохи притихли.

Що стосується кадрового питання. Після дискваліфікації повертається в стрій форвард Арнаутович. Марко був відсторонений УЄФА за расистські образи гравців Північної Македонії - він пропустив гру проти Нідерландів. Проти нашої команди може зіграти. І напевно зіграє. Зможе зіграти і Баумгартлінгер, який пропустив матч проти «ораньє» через травму. А ось участь в грі Лазаро під питанням.

Під питанням і ігрова позиція в майбутньому поєдинку лідера австрійців Алаби. Фода його використовував частіше на місці лівого вінгера, але в матчі проти Нідерландів гравець «Реала» був переведений в центр захисту. Найімовірніше, і проти нашої команди Давид зіграє в обороні.

Поєдинок не обіцяє стати особливо видовищним, адже цього разу на чільне місце буде поставлено його величність результат. Обидві команди напевно зроблять ставку на ігрову дисципліну і фізику. Благо, що з цими якостями у них все більш-менш нормально.

Досі суперники перетиналися лише двічі, і обидва рази - в товариських поєдинках. У листопаді 2011 року на «Арені Львів» українці здолали австрійців 2:1. У тому поєдинку забивали тільки наші. Мілевський і Девіч - в чужі ворота, Кучер - в свої. У 2012-му команди зустрілися знову. Цього разу в Австрії. «Червоно-чорні» взяли реванш - 3:2. Дублями відзначилися Арнаутович і Гусєв, ще один м'яч на рахунку Юнузовича.

Читайте також: Невже у матчі Італія - Уельс визначився майбутній суперник України

Андрій ШЕВЧЕНКО, головний тренер збірної України:

- Австрія - добре збалансована команда, у якої гарна фізика. Команда бореться, грає до кінця, пресингує постійно. Вважаю, кращий їх момент в грі, коли вони пресингують і забирають м'яч в середині поля і відразу ж йдуть в атаку. Тому нам потрібно уважно грати, прибрати втрати м'яча в середині поля. Думаю, чим гостріше ми будемо грати, тим складніше буде австрійцям оборонятися.

Франко ФОДА, головний тренер збірної Австрії:

- Для нас головне - проаналізувати всі помилки з матчу проти Нідерландів. Поєдинок проти України - фінал для нас. Ми добре підготуємося до цієї гри.

Орієнтовні склади:

Україна: Бущан, Караваєв, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Зінченко, Шапаренко, Маліновський, Ярмоленко, Яремчук

Австрія: Бахманн, Ульмер, Хінтереггер, Драгович, Лайнер, Алаба, Лаймер, Шлагер, Баумгартнер, Забітцер, Арнаутович. 

Telegram Channel