Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Українцям обіцяють «золоті» черешні

Нічого собі!

Фото sever-press.ru

Українцям обіцяють «золоті» черешні

А груші будуть ще дорожчими...

Весняні приморозки в центрі країни та дощі перед збиранням врожаю на Півдні створили найбільший дефіцит черешні за 10 років. Про це повідомляє kurkul.com з посиланням на Суспільне Черкаси.

Як розповів голова Асоціації розвитку інтенсивного садівництва Черкащини Олександр Маценко, врожайність черешні цьогоріч на Черкащині зменшилася удвічі.

«Весняні приморозки зробили свою справу», — зазначив він.

«Весняні приморозки зробили свою справу», — зазначив він.

За словами Олександра Маценка, цього року ягода буде у дефіциті.

«Черешня — це продукт розкоші. В цілому по Черкащині та по Україні черешні буде мало: Південь, Херсонська, Миколаївська, Дніпропетровська області — черешні практично не має. За десять років такого дефіциту ще не було. Навіть торік при дев’яти градусах морозу була черешня. В цьому році менше черешні, але ціна на неї буде вища — приблизно 100-120 гривень», — додав експерт.

Зі слів експерта, вартість груші теж буде зависокою: цьогоріч у регіоні вона вродила не всюди, тому вдосталь задовольнити споживчий ринок аграрії Черкащини не зможуть.

«Ціна на грушу буде рекордною. Якщо у нас була гуртова ціна на грушу 45 гривень, а в мережі була 70, то цьогоріч ціна буде вище — 100, 120-150 грн», — підсумував Олександр Маценко.

Реклама Google

Читайте також: Скільки коштуватиме гектар землі в Україні після 1 липня.

Telegram Channel