Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Україні подорожчає свинина: чому і скільки нині коштує м’ясо

 Ситуація може призвести до ще більшого скорочення поголів’я свиней.

Фото з відкритих джерел.

В Україні подорожчає свинина: чому і скільки нині коштує м’ясо

Експертка вважає, що українці не доїдають м’яса свинини

В Україні дорожчає свинина. Пов’язано це зі зростанням цін на зернові, якими годують свійських тварин.

Про це розповіла експертка зі свинарства Асоціації тваринників України Ольга Махно.

За її словами, за рік ціни на зернову групу та соняшника, які є основними компонентами в годівлі свиней, зросли на 20-40%. Таким чином, зросла і собівартість свинини.

Реклама Google

За рік ціни на зернову групу та соняшника, які є основними компонентами в годівлі свиней, зросли на 20-40%. Таким чином, зросла і собівартість свинини

«І становить в деяких господарствах до 40 грн/ кг, а в деяких низькотехнологічних фермах ця цифра навіть більша. Сьогодні кілограм живця коштує 41-45 грн, відповідно деякі ферми працюють або в нуль, або навіть нижче рентабельності», - сказала фахівчиня.

Водночас, вона припустила, що така ситуація може призвести до скорочення поголів’я свиней. А це, своєю чергою, знизить попит на м'ясо в Україні. З її слів, через високу ціну продукту українці вже менше споживають цього м’яса.

«Також треба звертати увагу на кількість імпорту дешевого м’яса з країн Європи..Українці не доїдають м’яса свинини й відповідно це також може вплинути на ціну. Потрібно звертати увагу на платоспроможність населення купувати це м'ясо. З салом ситуація така сама буде, ціна може зрости», - додала Ольга Махно.

Як повідомлялося, ціна на курятину в Україні найближчим часом може суттєво зрости через високу вартість кормів та скороченням поголів'я цих птахів. Йдеться про можливість зростання цін на курятину до 20%.

Читайте також: Україна стала найбільшим експортером проса у світі

Джерело: ТСН
Telegram Channel