Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Плівки Медведчука»: Коболєв і Зеркаль розповіли про маніпуляції щодо газових переговорів

Роль Віктора Медведчука туманна і схожа на «торгівлю повітрям».

Фото 5 канал.

«Плівки Медведчука»: Коболєв і Зеркаль розповіли про маніпуляції щодо газових переговорів

Учасники інтерв'ю спростували низку тверджень, оприлюднених у матеріалах Bihus.Info

Роль Віктора Медведчука в газових переговорах із Російською Федерацією туманна і схожа на «торгівлю повітрям», розповіли колишній голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, колишній заступник міністра енергетики Ігор Діденко та колишня заступниця голови МЗС Лана Зеркаль, які раніше входили до офіційної переговорної групи, в інтерв'ю LB.ua.

Зазначається, що учасники переговорів 2014 року спростували низку тверджень, які пролунали в оприлюднених Bihus.Info «плівках Медведчука».

Зокрема, Ігор Діденко зазначив, що українська влада демонструвала «послідовну державну позицію», хоча росіяни наполягали на створенні на українському ринку органу на кшталт «РосУкрЕнерго».

Українська влада демонструвала «послідовну державну позицію», хоча росіяни наполягали на створенні на українському ринку органу на кшталт «РосУкрЕнерго».

Учасники інтерв'ю наголосили, що участі в тристоронніх переговорах у Брюсселі Медведчук не брав, а загалом безпосередньо був присутній лише на одній зустрічі щодо газу – в Росії в листопаді 2014 року, при цьому не перебуваючи у складі офіційної делегації.

«Не уявляю, чи говорив Медведчук із Порошенком і про що. В контексті тристоронніх переговорів роль Медведчука досить туманна – торгівля повітрям», – уточнив Коболєв.

За словами учасників інтерв'ю, Медведчук не до кінця розумів, які документи тоді підписувалися, й не брав участі в ухваленні рішень.

Читайте також у нас: «Європейська Солідарність» вимагає закрити кордон та остаточно припинити пасажирське сполучення з Росією, – заява партії​.

Джерело: 5 канал.
Telegram Channel