Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Бив молотком: чоловіка судитимуть за те, що забив собаку сусіда

Максимальне покарання, яке може загрожувати зловмиснику – обмеження волі на строк до трьох років.

Фото Рівненська поліція.

Бив молотком: чоловіка судитимуть за те, що забив собаку сусіда

Свій вчинок обвинувачений пояснює тим, що пес з’їв його курку, а власник не хотів розраховуватися

Максимальне покарання, яке може загрожувати зловмиснику – обмеження волі на строк до трьох років.

Інцидент стався 24 травня цьогоріч. Домашня птиця 40-річного жителя села Велике Поле знаходилася на вулиці поза межами господарства, як у цей момент сусідський пес накинувся та задушив курку. Чоловік вирішив поквитатися за це і зайшов на подвір’я 58-річного односельця. У підсобному приміщенні взяв молоток, привідкрив дверцята у іншому, де була собака, притис її дверима та молотком наніс кілька ударів по голові. Коли впевнився, що тварина не подає ознак життя, залишив обійстя. 

У підсобному приміщенні взяв молоток, привідкрив дверцята у іншому, де була собака, притис її дверима та молотком наніс кілька ударів по голові.

Злочинні дії побачив односелець та одразу повідомив до поліції. За фактом жорстокого поводження із тваринами відомості були внесені за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження 40-річному жителю села Велике Поле повідомили про підозру.

 

 Відповідно до акту ветеринарів за результатами розтину зловмисник спричинив собаці тілесні ушкодження голови, зокрема розбив череп і пошкодив мозок, що призвели до його загибелі.

Читайте також у нас: На Волині на автостанції порізали поліцейського (Фото)​.

Підозрюваний у скоєному зізнався та в подальшому активно співпрацював під час проведення досудового розслідування, що і стало обставиною, яка пом’якшує покарання.

Дізнавачі відділення №4 (м.Березне) зібрали необхідні докази у справі та кримінальне провадження із обвинувальним актом скерували до суду.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 17 до 51 тисячі гривень або арешт до шести місяців, або обмеження волі строком до трьох років.

Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області. 
Telegram Channel