Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В Україні кардинально зміниться погода: наближається антициклон

Спека докучатиме недовго.

Фото slovoidilo.ua.

В Україні кардинально зміниться погода: наближається антициклон

На зміну спеці прийдуть град і шквали

В Україні у зв'язку з переміщенням антициклону зміниться погода. 

Про це розповіла старший науковий співробітник, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух, передає «Обозреватель».

За її словами, над територією України довгий час панували циклони.

У міру просування антициклону Україну чекають град та шквали.

«Це не типово для циклону. Зазвичай протягом доби він може переміститися через всю територію країни. А тут він затримався на кілька днів», - розповіла вчений.

Читайте також: Священник облив кислотою сімох митрополитів.

Вона додала, що циклон був заблокований іншим природним явищем – антициклоном, який утворився на півночі та північному сході, і заважав зрушити на схід.

«Водночас з Туреччини та Азії приходили досить спекотні повітряні маси, вони зустрічалися в районі Чорного моря, де було багато вологості. Циклон був малорухливий, зберігався над цією територією понад добу і в результаті Чорноморське узбережжя – Одеса, Ялта, Керч – сильно постраждали від інтенсивних опадів. Якби ці повітряні маси могли пересуватися, то дощів було б набагато менше», - говорить Балабух.

До того ж антициклон посилився, а це призводить до сильних вітрів. Як повідомляється, у міру просування антициклону Україну чекають град та шквали.

Telegram Channel