Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Чернівцях з'явиться колоритний і патріотичний сквер

Сквер знаходиться навпроти факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ.

Фото facebook.com/lesiavoroniuk.

У Чернівцях з'явиться колоритний і патріотичний сквер

Топонімічна комісія підтримала ініціативу про найменування скверу

У Чернівцях з'явиться сквер Дня вишиванки. Про це повідомила засновниця свята Леся Воронюк на своїй сторінці у Facebook.

До слова, цей публічний простір досі не мав жодної назви.

«І сьогодні ми зробили перший крок. Відбулось засідання топонімічної комісії, яка підтримала ініціативу засновників свята - ГО Всесвітній день вишиванки про найменування скверу, що знаходиться навпроти факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім Ю. Федьковича, де зародилось свято.

Реклама Google

До слова, цей публічний простір досі не мав жодної назви. Вважаємо логічним те, що він називатиметься Сквер Дня вишиванки, свята, яке з невеликої студентської ініціативи перетворилось на дійство світового масштабу.

Читайте також: До Луцька приїхали гості з 10 міст України

Щороку до відзначення Дня вишиванки долучається понад 100 країн світу. Ця просвітницька ініціатива стала невід’ємною складовою культурної дипломатії, презентації України та лобіювання українського питання закордоном. Важливо і те, що поряд із процесом декомунізації, коли суспільство позбавляється радянських клешнів та повертає українську історичну правду, ми маркуємо публічні простори не лише історичними перемогами та іменами видатних українців минулих століть, а й прикладами наших сучасних перемог та досягнень, і День вишиванки є одним із них. День вишиванки - з Чернівців - усьому світу», - йдеться у дописі Лесі Воронюк.

Telegram Channel