Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Волині добудовують школу: з 1 вересня діти не будуть вчитися у три зміни (Фото)

Завершено зовнішні фасадні роботи.

Фото зі сайту Волинської ОДА.

На Волині добудовують школу: з 1 вересня діти не будуть вчитися у три зміни (Фото)

У селі Башлики Луцького району, де активно триває будівництво нового навчального закладу, вже завершили зовнішні фасадні роботи. Нині ведуться роботи з благоустрою навколишньої території, адже голова ОДА Юрій Погуляйко поставив завдання завершити будівництво до початку навчального року

Проблема будівництва нової школи для дітей села Башлики та навколишніх сіл стояла гостро уже не один рік. Діти навчаються в старій школі у три зміни, не маючи нормальних умов для  розвитку.

Будувати школу «з нуля» розпочали у 2018 році і уже другий рік поспіль школа будується в рамках Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Про це інформують на сайті Волинської ОДА

 

 Цьогоріч на завершення будівельних робіт із державного бюджету виділено понад 49 мільйонів гривень. Загальна кошторисна вартість будівництва школи становить понад 114 мільйонів гривень.

Наразі будівельники завершили зовнішні оздоблювальні фасадні роботи, продовжують вкладати бруківку, облаштовувати павільйончики та монтувати протипожежну систему.

Навчальний заклад європейського зразка матиме просторі та теплі класні кімнати, великі спортивний та актовий зали, облаштовану сучасною технікою кухню тощо.

Тривають активні будівельні роботи й в середині школи: вкладається плитка, та підлога, облаштовуються кухня та актова зала. Завершено чорнові роботи у спортивній залі.

Будівельники докладають максимум зусиль, аби уже 1 вересня 2021 року школярі сіли за парти у новій школі.

 
 

Читайте такожВ Башликах заклали капсулу під будівництво нової школи

Навчальний заклад європейського зразка матиме просторі та теплі класні кімнати, великі спортивний та актовий зали, облаштовану сучасною технікою кухню тощо. Для комфортного перебування дітлахів на вулиці в різні пори року біля школи збудовані спеціальні павільйончики.

Окрім цього, нова  школа повністю відповідатиме умовам інклюзивності. Для зручності пересування дітей з обмеженими фізичними можливостями буде встановлений спеціалізований ліфт, ширина дверей становить 1 метр, класні кімнати та санвузли не мають порогів.

Telegram Channel