Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Польща вводить обов’язковий карантин для туристів з-за меж Євросоюзу

Від обов’язкого карантину звільнятимуться повністю вакциновані особи.

Фото inlviv.in.ua.

Польща вводить обов’язковий карантин для туристів з-за меж Євросоюзу

Заступник глави МОЗ Польщі Вальдемар Краска повідомив, що такі дії мають уберегти від нових, більш заразних штамів коронавірусу, зокрема так званого індійського «Дельта»

Від опівночі, 24 червня, Польща запроваджує обов’язковий 10-денний карантин для осіб, які приїжджатимуть до країни з-за меж ЄС.

Про це під час пресконференції повідомив у середу заступник глави МОЗ Польщі Вальдемар Краска, передає власний кореспондент Укрінформу.

Відтепер не буде можливості звільнитися з карантину в результаті негативного тесту на коронавірус.

«Ми відновлюємо карантин за подорожуючих з-за кордону. Він буде обов’язковим для приїжджих із країн, які не належать до Шенгенської зони і які не належать до простору у кордонах ЄС», - заявив Краска.

За його словами, обов’язок карантину запроваджується від опівночі 24 червня. Від нього можуть звільнити після 7-ми днів карантину і після отримання негативного тесту на COVID-19. Він додав, що відтепер не буде можливості звільнитися з карантину в результаті негативного тесту на коронавірус, виконаного упродовж 48-ми годин після перетину польського кордону.

Читайте також: Скільки платять сезонним працівникам в Польщі на полуниці.

За його словами, від обов’язкого карантину звільнятимуться повністю вакциновані особи (двома дозами вакцини або однією дозою вакцини Johnson& Johnson), а також діти до 12-ти років, які перебувають під наглядом вакцинованих батьків.

 

Telegram Channel