Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Волинянин потрапив за ґрати, бо не сплатив аліменти

Волинь-нова

Волинянин потрапив за ґрати, бо не сплатив аліменти

Чоловіка уже притягували до кримінальної відповідальності за ухилення від сплати аліментів у минулому році

За принципової позиції прокурорів Луцької окружної прокуратури Луцький міськрайонний суд призначив 37-річному жителю обласного центру Волині, який не вперше злісно ухилявся від сплати аліментів на утримання двох дітей, покарання у виді трьох місяців та п’яти днів арешту.

Він понад три місяці він перебуватиме під арештом.

Із жовтня 2020 року горе-батько знову заборгував на утримання доньки та сина понад 14 тисяч гривень.

Суд визнав чоловіка винним у злісному ухиленні від сплати аліментів (ч.2 ст. 164 КК України) і тепер понад три місяці він перебуватиме під арештом.

Читайте також: На Волині перевізника можуть оштрафувати на 245 тисяч гривень за проїзд дорогами великовагового транспорту.

Довідково: згідно із санкцією ст. 164 Кримінального кодексу України, злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів) - карається громадськими роботами на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин або арештом на строк до трьох місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Те саме діяння, вчинене особою, раніше судимою за такий злочин, - карається громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до трьох років.

Джерело: Пресслужба прокуратури Волинської області
Telegram Channel