Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Чому шкідливо пити чай після їди?

Чай треба вживати з обережністю, щоб не нашкодити собі.

Фото із сайту ria.ru.

Чому шкідливо пити чай після їди?

Цей напій містить безліч поживних речовин, має чудовий смак, а готувати його дуже легко. Водночас учені зазначають: якщо ваша мета — ​поліпшити своє здоров’я, важливо обирати правильний час для кожної чашки

Щороку публікується все більше і більше досліджень, які доводять, що чаювання може нормалізувати рівень холестерину та цукру у крові, поліпшити роботу серця, травної системи та навіть запобігти деяким видам раку. Крім того, чай покращує концентрацію уваги та забезпечує організм антиоксидантами. Однак безпосередньо перед тим, як заварити собі чергову чашку, вам треба дізнатися про ще один цікавий факт.

Ні, ми не будемо заперечувати, що цей напій корисний для нашого здоров’я.

Ні, ми не будемо заперечувати, що цей напій корисний для нашого здоров’я, але, як і всі продукти, які ми вживаємо, він також має побічні ефекти. На щастя, таких зовсім небагато, але про них важливо знати, щоб уберегти себе від ​​небезпеки.

Управління з безпеки харчових продуктів Ірландії вирішило дізнатися, як вживання чаю впливає на здоров’я людей старше за 65 років. Дослідження, яке в підсумку привело до оновлення дієтичних рекомендацій для жителів цієї країни, показало, що літні люди, які звикли пити міцний чай під час їди, частіше страждають від дефіциту заліза та цинку. (Розглядалися найбільш поширені у Британії сорти цього напою, зокрема стандартний чорний чай та «Ерл Грей»).

Це відбувається через кофеїн у його складі, хоча зрозуміло, що його менше, ніж у каві, але факт лишається фактом. Загалом кофеїн є безпечним для здоров’я і навіть корисним, якщо, звичайно, вживати його в помірних кількостях. Але тепер стало відомо: якщо пити напої із цією речовиною під час їди, порушується засвоєння цих важливих мінералів. Пам’ятайте, що цинк допомагає зміцнити імунну систему і швидше відновитися після травм і хвороб, а залізо покращує транспортування кисню до всіх клітин організму, а його дефіцит може стати причиною анемії, слабкості, швидкої стомлюваності і проблем із пам’яттю.

Читайте також: Учені з'ясували чому через коронавірус люди втрачали нюх і смак

Отже, коли ж найкраще насолоджуватися цим напоєм?

Зазвичай, ми не надаємо цьому значення, але багато продуктів, які їмо протягом дня, сприяють поповненню запасів заліза і цинку в організмі. Відомо, що м’ясо — ​важливе джерело мінералів, але воно не єдине. Горіхи, насіння, яйця, молочні продукти і бобові, такі як нут (хумус), сочевиця і квасоля, також забезпечать необхідну денну норму заліза та цинку.
Але щоб гарантовано отримати порцію цих мінералів, вам слід уникати вживання напоїв із кофеїном протягом години після їди. За іронією долі це якраз той самий час, коли більшість із нас відчуває різкий занепад сил і відчайдушно шукає способи хоч чимось себе розбудити.

Отож, щоб впоратися із цією проблемою, ви повинні знайти інший метод, не пов’язаний із кип’ятінням води у чайнику.

Джерело: wz.lviv.ua.

Telegram Channel