Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
 У волинському селі постав Кобзар

Оновили скульптуру, створену ще 1973 року!

Фото з архіву Алли Лісової.

У волинському селі постав Кобзар

  У селі Колона Павлівської територіальної громади урочисто відкрили оновлений пам’ятник Тарасу Шевченку

  Задум оновити пам’ятник у старости цього населеного пункту Лілії Кузьмич виник відразу після того, як її обрали на цю відповідальну посаду. Адже погруддя Кобзаря і постамент, на якому він встановлений, за 48 років (він тут з’явився у 1973 році) знищилися й мали не привабливий вигляд.

До слова, погруддя стало окрасою центру Колони в радянські часи невипадково – місцевий колгосп носив ім’я Тараса Шевченка!

   Отож, пані староста своїми планами поділилася з управляючим відділком ТзОВ П»ятидні у селі Колона, депутатом Павлівської сільської ради Петром Марчуком. Активно підключився до роботи місцевий мешканець Анатолій Кравчук, який відразу знайшов майстрів-професіоналів.

Було вирішено постамент демонтувати й зробити новий, сучасний. А саме погруддя реставрувати. Кошторис становив 30 тисяч гривень. Половину коштів виділив директор ТзОВ «П’ятидні» Валерій Діброва, решта – за рахунок жителів села, які придбали необхідні матеріали. Підтримав також голова ТГ Андрій Сапожник. Поруч висадили 30 туй,  які спонсорувало Володимир-Волинське лісництво.

Біля підніжжя постаменту встановили новий елемент – розкритий «Кобзар».

Зробили сучасний постамент, а саме погруддя реставрували.

На урочистості з нагоди такої знаменної події Петро Марчук і Анатолій Кравчук отримали подяки, а решта присутніх – задоволення від концерту, море позитивних емоцій, гарний настрій.       

 

    Староста пані Лілія Кузьмич, у якої чимало креативних планів, має на меті відновити занедбаний парк. Зробити рекреаційно – відпочинкову зону в центрі села: встановити сучасні ліхтарі, лавочки, облаштувати алейки, покласти бруківку.

 Читайте також: У Володимирі - Волинському буде новий пам’ятник 

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel