Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Поблизу Рівного розквітли лавандові поля

Заселфитися на фоні квітів запрошують усіх охочих.

Фото itvmg.com.

Поблизу Рівного розквітли лавандові поля

Вирощувати квіти планували на продаж, однак, аби усі охочі могли зафіксувати красу, цьогоріч розпочали влаштовувати фотосесії

Родина з Рівненщини облаштувала лавандові поля за 24 кілометри від Рівного, передає itvmg.com.

Вже 1 липня поля будуть відкриті для відвідудувачів, а поки журналісти ITV media group поцікавились, як створювали поле, як доглядають за квітами і як можна потрапити до лаванди на фотосесію.

«Кілька років тому син вступив до медичного університету Львова на спеціальність «промислова фармація». Ми довго задавалися питанням, а де ж він буде працювати після закінчення ВНЗ? І раптом на очі потрапила публікація про лаванду, її властивості, застосування, переробку. Я пам’ятаю цей вечір як ніколи. Тоді подумала: а чому б ні? Спробувати можна ж! І одна ідея перетворилася на дивовижну справу.

Купили землю, довго шукали саджанці, виробляли поля, садили як в спеку, так і в дощ та сніг», – розповіла ініціаторка створення поля Тамара Горак.

Реклама Google

Кількість людей обмежена, аби не створювати великі скупчення.

Як розповідає жінка, це вперше на Рівненщині розквітнуло таке велике поле. Воно трохи менше гектара, поле не суцільне, бо не змогли купити суміжні ділянки, а розділене на кілька частин. На полі росте біля 15000 саджанців.

Тут працює уся наша родина і чимало односельців. Усіх – 20 людей. Загалом намагаємося обходитися власними силами, проте як ідуть дощі і поле заростає бур’янами на очах, то, звичайно, просимо на допомогу.
Але, попри все, поля нічим не обробляємо, працюємо культиватором і сапами. І у нас – 100% екологічно чиста лаванда, – зазначає пані Тамара.

«Торік продавали букети, сухоцвіти, саше. Цього року будемо мати букети, лавандовий мед, чай, аромосаше і олію. А коли ж поле рясно вкрилося пагонами, то зрозуміли, що втратити такий пишний період цвітіння просто гріх, тому й запрошуємо до нас на фотосесії», – зазначила Тамара Горак.

Варто зазначити, що на поле для фотосесій ще планують привезти різні плетені меблі: шість стільців, стіл, кошики та квіти.

Читайте також: Міжнародну трасу біля Рівного заполонили… маки (Фото).

Вхід лише за попереднім бронюванням Кількість людей обмежена, аби не створювати великі скупчення.

Вартість входу – 50 грн за 1 людину. Дітки до 3-х років – безкоштовно, до 10 років та пенсіонери – 25 грн. Люди з інвалідністю та учасники АТО – безкоштовно. Посвідчення обов’язкові.

Час перебування на полі обмежений – до трьох годин. Години відвідування: 6:00 – 8:50, 9:00 – 11:50, 12:00 – 14:50, 15:00 – 17:50 Години з 18:00 до 21:00 – для індивідуальних фотосесій (до 10 людей, оренда всього поля).

Як дістатися?

с.Уїздці колишнього Здолбунівського р-ну. З напрямку Рівного можна доїхати маршрутками, які прямують до Мізоча, Дерманя, Мощаниці та ін. сіл. Проте вони їздять вкрай рідко. У навігаторах налаштовуйте – Уїздці, вул.Гагаріна. На гугл-карті задавайте пошук «Лавандове поле».

Аби забронювати місце для фотосесії пишіть Тамарі Горак.

 

 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel