Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
У директора Луцькводоканалу народилася двійня (Фото)

Народили синів і посадили дерево.

Фото ІА Волинські новини.

У директора Луцькводоканалу народилася двійня (Фото)

Передостанній червневий день видався в перинатальному центрі особливим – цього дня медичний заклад покинули аж три двійні

На згадку про народження малюків батьки вирішили висадити поруч деревця, повідомляє ІА Волинські новини. 

Реклама Google

Як пригадала генеральна директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська, 1 червня, у День захисту дітей, колектив перинатального центру заклав «Сквер майбутнього», на інформаційній дошці поблизу якого розмістили промовистий заклик «Народили дитину – посадіть дерево!»

Кожна сім’я, яка саджає дерево, розміщує на ньому табличку з іменем новонародженого.

«Ми хочемо облаштувати квітковий сад, куди батьки могли б приходити фотографуватися зі своєю малечею. Ростимуть діти, ростимуть і дерева. Згодом діти утворюватимуть власні сім’ї, приходитимуть до цих дерев уже зі своїми малюками. І так цей сквер зберігатиме потужну енергетику не однієї родини», – розповіла директорка закладу Ірина Горавська.

За її словами, традицію саджати дерева на честь новонароджених дітей продовжуватимуть, допоки на території закладу вистачатиме місця. У планах – облаштувати також алею дубів уздовж вулиці Загородної.

Родина вирішила висадити три клени – на честь новонароджених малюків і трирічного сина Ярослава.

Доглядають за деревами працівники медичного закладу. Допомогу (наприклад, придбання родючого чорнозему, торфу, викладення доріжок із бруківки) надають благодійники. Як деревця підростуть, у сквері встановлять лавки.

«Це буде чудова зона відпочинку для мам, дітей, зокрема тих, які лежать у закладі дуже довго, і в цілому для мешканців усього мікрорайону», – наголосила генеральна директорка медзакладу.

Долучилися до облаштування скверу також директор «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк із дружиною, очільницею департаменту державної реєстрації міськради Юлією Соломко, у яких тільки-но народилася двійня – сини Матвій і Макар. Родина вирішила висадити три клени – на честь новонароджених малюків і трирічного сина Ярослава.

Читайте також:  Лучан хочуть навчити «жити на свіжому повітрі»

 
 

Як пригадав Віктор Гуменюк, коли подружжя дізналося, що очікує на двійню, то позитивні емоції просто зашкалили.

«Ми завжди мріяли про троє дітей. І з двійнею ця мрія здійснилася», – наголосив він. Як додав, переконаний, що дітей потрібно виховувати тільки прикладом і великою любов’ю.

Цього дня стіни перинатального центру покинули аж три двійні.

«Ті, у кого народжується хлопчик, часто хочуть посадити саме дуб. І батьки ще двох хлопчиків вирішити посадити свої дуби в жовтні, коли їхні дітки трішки підростуть, – сказала Ірина Горавська. – Сьогодні ж на честь народження двох діток, двох хлопчиків, посадили два клени. А поруч свій клен посадив теж старший хлопчик. Адже як так: у немовлят будуть свої дерева, а у старшого братика – ні?.. Він запам’ятає цей день. А ці дерева ростимуть біля закладу, де народжується життя».

 

Джерело: ІА Волинські новини
Telegram Channel