Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У селі на Волині чоловіки підкачали рукави і обгородили бібліотеку

У Сельці на сході селян обговорили про зроблене і над чим ще працювати в подальшому.

Фото зі сайту: Турійська селищна рада територіальна громада.

У селі на Волині чоловіки підкачали рукави і обгородили бібліотеку

Перед громадою сіл Селець та Задиби Турійської громади за пів року роботи на посаді старости відзвітувала Руслана Солтис, яка подякувала активним громадянам за роботу і просила інших дбати про чистоту свого населеного пункту

Вона, зокрема, зауважила, що під час прийняття на сесії Програми соціально-економічного розвитку громади на 2021 рік  з її ініціативи було включено проведення поточного ремонту будівлі ФАПу в Сельці (перекриття даху та утеплення фасаду); ремонт відрізка дороги по вулиці Вишнева у Сельці; ремонт дороги Левадна у Задибах.

Реклама Google

За цей короткий проміжок часу на посаді старости Руслані Солтис спільно з громадою за активної підтримки місцевого фермерського господарства «Перлина Турії» та Турійської селищної ради вдалося зробити низку справ для покращення стану сіл. Зокрема, були встановлені дитячі ігрові майданчики у Сельці та Задибах (самі споруди закупила ще сільська рада), а також огорожі. Нова огорожа встановлена і біля бібліотеки в Сельці. Як зауважила староста, стовпці вони використали з старої огорожі, сітку закупила селищна рада, бетоном забезпечила «Перлина Турії», а роботу виконали місцеві чоловіки. Проводилась робота із вивезення сміття та прибирання кладовищ і стихійних сміттєзвалищ. У Сельці встановлені баки для роздільного сміття (скла, пластику), тож староста закликала людей дбати про чистоту свого села і не створювати проблем із стихійними смітниками. Руслана Миколаївна озвучила, що до Великодня за кошти сім'ї Грищуків був встановлений новий металевий хрест-фігура. У перші місяці весни проводилося прибирання територій сіл. Староста подякувала активним односельцям за допомогу у проведенні благоустрою і закликала людей не бути байдужими й спільно дбати про чистоту своїх сіл. У літній період проводиться обкошування. А говорячи про зимовий, староста зауважила, що завдяки «Перлині Турії» дороги були розчищені від снігу. Також було озвучено, що у приміщенні ФАПу зроблений косметичний ремонт, замінена підлога, встановлені нові двері. У школу в Сельці придбано новий котел.

Нова огорожа встановлена і біля бібліотеки в Сельці.

Одним з болючих питань для села Селець, як зауважила Руслана Миколаївна, є нецільове використання земельної ділянки в урочищі Юхимівка. Мешканець Ковеля, взявши ділянку під ведення особистого селянського господарства, насправді зробив кар'єр. З тієї території вивозиться пісок, який йде на продаж. 

Щодо ведення діловодства, то староста розповіла, що із 129 звернень – більшість стосувалися земельної сфери. За звітний період також було видано 180 довідок, 5 характеристик, 26 довідок про реєстрацію місця проживання, зареєстровано 12 новоприбулих громадян і 6 знято з реєстрації.

Джерело: Турійська селищна рада територіальна громада
Telegram Channel