Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
І знову унікальні операції на серці провели волинські медики

Дякуємо німецькому колезі Криштофу Пуйдаку за співпрацю!

Фото із сайту news.liga.net.

І знову унікальні операції на серці провели волинські медики

Ковельська лікарня стала третьою в Україні (після Києва та Одеси), де за три дні виконано ендоваскулярну оклюзію вушка лівого передсердя. Такі інноваційні операції до цього часу не проводились в нашій країні. Це стало можливим завдяки співпраці з клінікою Kardiologie Klinikum Herford (Німеччина)

Днями командою лікарів Ковельського МТМО у складі судинного хірурга Олександра Голуба, анестезіолога Андрія Гуски, кардіолога ЧС-ЕХО-КГ Ольги Танської та медичної сестри Тетяни Куничик спільно з проктором (куратором) Криштофом Пуйдаком прооперовано двох хворих із вадами серця. Пацієнтам імплантовано спеціальний пристрій – оклюдер останнього покоління UltraSept LAA виробництва CARDIA (USA).

42-річний професійний спортсмен перебував у Ковельському МТМО в листі очікування на трансплантацію серця.

42-річний професійний спортсмен перебував у Ковельському МТМО в листі очікування на трансплантацію серця. Через аритмію останніх п’яти років він отримував максимальну медикаментозну терапію. Аби відмовитися від антикоагулянтів та у майбутньому уникнути інсультів, вирішили закрити вушко лівого передсердя. Тепер пацієнт не тільки зможе жити зі своїм власним серцем, а й повернутися до звичного способу життя.

Реклама Google

Інший прооперований – 57-літній волинянин з постійною формою миготливої аритмії – переніс вже три інсульти. Оклюзія вушка лівого передсердя була єдиним шансом на порятунок. Тож нині пацієнту немає необхідності пожиттєво приймати кроворозріджуючі препарати.

Обидві операції пройшли успішно. Вони проводилися за допомогою ангіографа (із застосуванням рентгенологічного обладнання) через прокол у судині на нозі і не потребували хірургічних розрізів. Такі втручання дають змогу запобігти ризику інсульту та позбутися головної причини утворення тромбів у хворих з фібриляцією передсердь (аритмією).

Читайте також: В Україні хочуть дозволити поєднання різних типів вакцин

«Дякуємо німецькому колезі Криштофу Пуйдаку за співпрацю! Нашим лікарям – низький уклін за врятовані життя. Пацієнтам – швидкого відновлення та міцного здоров’я. Людське життя безцінне. Берегти його – наша робота», – зазначає адміністрація Ковельського МТМО.

Олена МИТРОФАНОВА

Telegram Channel