Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Путін заборонив зрівнювати роль СРСР і Німеччини у війні

Виняток становитимуть випадки, коли формуватиметься негативне ставлення до ідеології нацизму і будуть відсутніми ознаки пропаганди чи виправдання нацизму.

Фото із сайту korrespondent.net.

Путін заборонив зрівнювати роль СРСР і Німеччини у війні

Путін підписав низку законів

Поправки також внесено в закони Про увічнення Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років і Про протидію екстремістській діяльності, передає КорреспонденТ.

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який забороняє публічне ототожнення цілей та дій СРСР і нацистської Німеччини у Другій світовій війні.

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який забороняє публічне ототожнення цілей та дій СРСР і нацистської Німеччини у Другій світовій війні, а також закон про заборону на публічну демонстрацію зображень осіб нацистських військових злочинців. Документи опубліковано на офіційному порталі правової інформації. Про це повідомляє ТАСС.

Перший з цих законів забороняє «ототожнювати цілі, рішення та дії керівництва СРСР, командування та військовослужбовців СРСР з цілями, рішеннями і діями керівництва нацистської Німеччини, командування та військовослужбовців нацистської Німеччини і європейських країн Осі в публічних виступах і творах, які можуть бути продемонстровані публічно, а також у ЗМІ й інтернеті.

Підкреслюється неприпустимість змішання та прирівнювання дії «захисників Батьківщини, тих, хто віддав свої життя в боротьбі за її свободу і незалежність, дій солдатів-визволителів зі спрямованими на знищення народів діями солдатів-окупантів, осіб, яких визнано винними у вчиненні злочинів відповідно до вироку Нюрнберзького трибуналу».

Другий закон забороняє використовувати, зокрема публічно демонструвати, «такі, що є екстремістськими, матеріали, зображення керівників груп, організацій чи рухів, яких визнано злочинними відповідно до вироку Нюрнберзького трибуналу <...> як такі, що ображають багатонаціональний народ і пам'ять про жертв, які понесено у Великій Вітчизняній війні».

Виняток становитимуть випадки, коли формуватиметься негативне ставлення до ідеології нацизму і будуть відсутніми ознаки пропаганди чи виправдання нацизму.

Читайте також: Компанія Коломойського отримала трубу Медведчука

Екстремістськими матеріалами, крім зображень, вважатимуть виступи керівників груп, організацій чи рухів, які визнано злочинними відповідно до вироку Нюрнберзького трибуналу, а також виступи керівників організацій, які співпрацювали з ними.

Поправки також внесено в закони Про увічнення Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років і Про протидію екстремістській діяльності.

Санкції за порушення цих законів поки не встановлено.

Telegram Channel