Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Мільйон гривень прибутку щомісяця: на Волині поліцейські затримали злочинне наркоугруповання (Фото)

Трьом співучасникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину

Фото Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

Мільйон гривень прибутку щомісяця: на Волині поліцейські затримали злочинне наркоугруповання (Фото)

До складу ОЗГ входило п’ятеро  осіб – мешканці столиці та Волинської області, де кожен відповідав за свій напрямок роботи. Вони організували діяльність нарколабораторії з виготовлення прекурсору «фенілнітропропен». У подальшому розповсюджували по всіх регіонах держави оптовими та дрібними партіями через  поштові відправленн

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції спільно зі слідчими обласного главку викрили незаконну діяльність злочинної групи та місце розташування нарколабораторії з виготовлення прекурсору «фенілнітропропен».

 

 Відомо, що організував наркобізнес 30-річний мешканець одного з сіл Горохівського району.  Його спільниками були ще четверо осіб – двоє киян та двоє волинян віком від 26-ти до 61-го років. Кожен учасник виконував поставлені задачі: фасування прекурсору, відправка його через поштові відділення, закупка хімічного обладнання та збут. Безпосередньо за виготовлення відповідав організатор та ще один фігурант.

У результаті проведення 17 санкціонованих обшуків вилучено понад 30 кілограмів прекурсору «фенілнітропропен», 160 л різних прекурсорів та рослини коноплі.

Нарколабораторію з виготовлення прекурсору лідер групи обладнав у своєму будинку. В подальшому готову продукцію оптовими партіями та уроздріб розповсюджували через Інтернет-крамницю, використовуючи створений ними канал у месенджері. «Клієнти» ж мали змогу отримати прекурсор поштою. Крім того, один із них ще й вирощував  рослини коноплі на продаж.

Потужності лабораторії дозволяли виготовляти щомісяця понад 30 кг прекурсору, а відтак отримувати членам угруповання понад  мільйон гривень прибутку.  Здобуті злочинним шляхом гроші фігуранти отримували через електронні платіжні системи.

 

 Вчора, 30 червня, правоохоронці за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД та роти поліції особливого призначення затримали всіх учасників злочинної групи та припинили діяльність нарколабораторії.

Трьом співучасникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину
 

 У результаті проведення 17 санкціонованих обшуків вилучено понад 30 кілограмів прекурсору «фенілнітропропен», 160 л різних прекурсорів та рослини коноплі.

Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку перевищує 4 мільйони гривень.

На даний час організатору та ще трьом співучасникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

 

Правова оцінка діям ще одного учасника угруповання буде надана після завершення всіх процесуальних заходів.

За чинним законодавством наркодилерам загрожує до восьми років за ґратами з конфіскацією майна.

Джерело: Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України
Telegram Channel