Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Храм на Волині відзначив 25-річчя

Парафіяни вирішили вшанувати День народження храму в розквіт барвистого літечка. 

Фото Znaj.ua.

Храм на Волині відзначив 25-річчя

На гостину запросили митрополита Луцького і Волинського Михаїла, старшого декана Горохівського деканату, настоятеля Свято-Вознесенського храму Горохова о. Андрія Сидора, собор священників Православної Церкви України, старосту сіл Звиняче й Красова Тетяну Панасюк і керівника ТзОВ «Городище» Анатолія Никонюка

2021-ий завітав до храму Архістратига Михаїла в селі Красові з 25-ми іменинами. 

Реклама Google

Протягом року Анатолій Олександрович пожертвував на наш храм більше 300000 гривень. За ці кошти ми перекрили дах, придбали й встановили нові куполи, два Хрести – обереги в центр села й на подвір’я храму. Навколо нього поклали бруківку, а невелика церковна громада, колядуючи, ще й настаралася на нові вікна, - розповіла ексдиректорка колишньої Красівської початкової школи Надія Маровді, ініціаторка знакової цьогорічної сільської урочистості.

Два роки тому красівчани перейшли в лоні Православної Церкви України.

До слова, колись у Красові була церква. Поважний літами Євген Данилович Городь, батько Надії Маровді, пам’ятає, як у повоєнні роки в ній відбувалися Богослужіння. Однак час нестримно руйнував святиню, тому селяни розібрали будівлю. З уцілілого дерева змайстрували капличку на кладовищі, а церковне начиння офірували в храм у Звинячому, в якому молилися, доки будували свій.

Два роки тому красівчани перейшли в лоні Православної Церкви України. Відтоді лідером духовного життя сіл Звинячого й Красова є о. Назарій Шийка. 

Його високопреосвященство возвів у сан протоієрея о. Назарія Шийку й нагородив Благословенними Грамотами парафіян, найактивніших у церковному житті. 

Читайте також: У Горохові привітали з професійним святом слідчих.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel