Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У волинському нацпарку зацвіли червонокнижні косарики. Їх виявили вперше

З родини півникових.

Фото Галини Герасимчук.

У волинському нацпарку зацвіли червонокнижні косарики. Їх виявили вперше

Це рідкісна багаторічна рослина й занесена вона до Червоної книги України

У національному природному парку «Цуманська пуща», що на Волині, зацвіли косарики болотні. Цю рідкісну багаторічну рослину, яка занесена до «Червоної книги України», виявили вперше, – розповів Суспільному начальник відділу збереження та відтворення природних екосистем Богдан Громик.

Косарики виявили саме в цьому році. 

«Косарики виявили саме в цьому році. Є півники сибірські, любка дволиста – по них у нас закладені пробні площі. Буквально тиждень тому до нас приїжджала доцент кафедри біології Волинського національного університету, яка вела обстеження кожної ділянки цих площ», – говорить керівник відділу нацпарку.

Окрім цих рослин, на території національного парку ростуть рідкісні червонокнижні рослини смілка литовська, молодило руське й такі ранні первоцвіти, як підсніжники, цибуля ведмежа тощо.

Зі слів Богдана Громика, косарики виявила інженерка відділу збереження та відтворення природних екосистем Галина Герасимчук.

Читайте також: У волинському лісі зацвіли рідкісні орхідеї (Фото)

Довідково: Косарики болотні (Gladiolus palustris) — рідкісна багаторічна рослина родини півникових. Вид занесений до Червоної книги України у статусі «Зникаючий», також має охоронний статус у багатьох європейських країнах та Євросоюзі загалом.

Telegram Channel