Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Лучанин показав цифровий паспорт вакцинації

Термін електронного сертифікату вакцинації від коронавірусної хвороби становить пів року.

Фото Суспільного.

Лучанин показав цифровий паспорт вакцинації

Волиняни долучилися до бета-тестування сертифікату вакцинації від COVID-19. Один із таких цифрових документів отримав лучанин Андрій Сірук. Як розповів Суспільному чоловік, нині має сертифікат в електронному варіанті, одна з копій – англійською.

Наразі лучанин тестує електронний імунний паспорт. Зі слів Андрія Сірука, пройшовши повний цикл вакцинації, легше подорожувати за кордон.

 Зі слів Андрія Сірука, пройшовши повний цикл вакцинації, легше подорожувати за кордон.

«Є країни, які не пускають, якщо людина не вакцинована. Є країни, які для вакцинованих мають спрощену процедуру: не потрібен тест і не потрібна самоізоляція», – каже чоловік.

Долучився Андрій Сірук до тестування «імунного паспорта» через додаток «Дія». Говорить: обидва сертифікати, як внутрішній, так і зовнішній, доступні через QR-код.

 

 «По зовнішньому паспорту – тут повна інформація англійською мовою з QR-кодом, з переліком вакцин, які були введені та коли остання була доза вакцини», – зазначив чоловік.

Нині в Луцьку від коронавірусної хвороби щеплюють вакцинами AstraZeneca, Pfizer та CoronaVac, – говорить директорка Луцького центру первинної медичної допомоги № 2 Тетяна Трач.

Читайте також: Зізнався, що паспорт з двоголовим орлом закопав у лісі: росіянин назвався прикордонникам українцем

«Вакцинуємо по дорожній карті: AstraZeneca друга доза і Pfizer 1-2 дози. Довакцинуємо медичних працівників, освіти, військових, працівників держструктур і організовані колективи. Населення повинно реєструватися в додатку Дія, тоді запрошуємо на вакцинацію, яка проводиться препаратом CoronaVac», – розповіла лікарка.

 

Telegram Channel