Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Неймовірно: побудували найвищий у світі замок з піску (Фото, відео)

Вражаюче!

Фото Sky News.

Неймовірно: побудували найвищий у світі замок з піску (Фото, відео)

Рекорд зафіксувала Книга рекордів Гіннеса

У Данії побудували замок з піску заввишки 21 метр, що на понад 3 метри вище, ніж у попереднього піщаного замку. 

Як пише «Суспільне« із посиланням на The Guardian, замок складається з майже 5000 тонн піску. Попереднім рекордсменом був замок у Німеччині, який побудували у 2019 році.

На вершині замку з піску знаходиться модель коронавірусу.

Данський замок нагадує піраміду і розташований у приморському містечку Блокхус (Північна Ютландія). Споруду створив нідерландець Вілфред Стіджер, йому допомагали 30 світових скульпторів піску. Він сказав, що хотів, аби замок уособлював силу коронавірусу у всьому світі з початку пандемії. На вершині замку з піску знаходиться модель вірусу.

«Це всюди править нашим життям. Він говорить вам, що робити. Він каже вам триматися якомога далі від своєї родини й не ходити в хороші місця. Не займайтеся справами, залишайтеся вдома», — сказав Стіджер.

Щоб зробити замок міцнішим до його складу додали 10% глини. Після завершення будівництва додали також шар клею, аби він міг витримати холодні й вітряні умови осені та зими. У замок були включені популярні місцеві особливості, зокрема, будиночки, маяки, віндсерфінг і кайтсерфінг. Очікується, що замок стоятиме, допоки не настануть сильні морози — до лютого або березня наступного року.

Читайте також: Сьогодні у Луцьку на маршрут виїхали п’ять екологічних автобусів.

Telegram Channel