Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«У Польщу їхати не треба»: скільки платять за збір ягід на Волині (Відео)

За пів дня на зборі ягід людям вдається заробити до пів тисячі гривень.

Фото dachamechty.

«У Польщу їхати не треба»: скільки платять за збір ягід на Волині (Відео)

Ягідний сезон у розпалі. Нині на волинських угіддях саме дозрівають ягоди, якими вже незабаром торгуватимуть на ринках

Поки ж волиняни ще не витрачають на них, а навпаки – заробляють. Не у Польщу на полуницю – їздять на смородину, порічки та малину з волинських плантацій.

Про це повідомляє 12 канал.

Полуниця, смородина, порічка, малина, лохина – усе це вирощують на гектарах ягідної плантації у селі Борохів. Саме зараз збирають чорну смородину.

Люди, які тут працюють, кажуть: «І до Польщі не треба». Тут і заробити можна, і ягід за значною нижчою ціною, як на базарі, купити. У жінки –  двійко малих дітей. Але у сезон з дня у день трудиться на ягідних полях.

За смородину ми будемо платити орієнтовно 15 гривень кілограм.

«Друге літо працюю. Спочатку на полуниці, зараз на смородині, тоді на малині. Ми задоволені, нам все подобається. В мене двоє діток, я не можу поїхати в Польщу на заробітки. А так вони кожен день мене бачать – я вертаюсь додому на вечір, коли в обід. Ми тут задоволені і роботою, і зарплатою», – каже пані Галина. 

Роботу, розповідають жінки, розпочинають о 5-й ранку. Завершують близько полудня. Зізнаються – важкувато, але такий сезонний підробіток може бути економічно вигіднішим, аніж постійна робота.

Представниця ягідного господарства розповідає: заробити можна, якщо добре вродило, а вчасно зібрати врожай не завадить погода. Цьогоріч усе склалося. Тому зароблять і люди, і господарство.

«За смородину ми будемо платити орієнтовно 15 гривень кілограм. Порічка збирається трохи швидше, тому що вона на гронах, китицями збирається – то 10 грн кілограм», – каже відповідальна за збір Олена Климчук.

За пів дня на зборі ягід людям вдається заробити до пів тисячі гривень. У господарстві запевняють: їхній заробіток майже дорівнює тому, що заплатять найманим працівникам.

Читайте також: Скільки платять сезонним працівникам в Польщі на полуниці.

 

Telegram Channel