Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку на Шевченка руйнується міст: коли почнуть ремонт

Поруч розташовані Волинська обласна інфекційна лікарня та Українське товариство сліпих.

Фото Суспільного.

У Луцьку на Шевченка руйнується міст: коли почнуть ремонт

Провалля на мосту на вулиці Шевченка – засипали

Капремонт мосту, який був запланований на 2019 рік, розпочнуть наступного.

Про розповів Суспільному директор департаменту житлово-комунального господарства Луцька Микола Осіюк.

Поруч з мостом розташовані Волинська обласна інфекційна лікарня та Українське товариство сліпих.

Реклама Google

Точної дати, коли стартує ремонт покриття мосту Микола Осіюк не озвучив. За його сл, у планах – розширити проїжджу частина з двох на три смуги та пішохідний перехід.

Директор департаменту ЖКГ Луцька каже: поки триває тендер на виготовлення документації та проведення капітального ремонту мосту, планують тимчасово полагодити провалля та покриття у пішохідній зоні. «Треба підбетонувати, підасфальтувати пішохідну частину, щоб вона осінньо-зимовий період витримала», – розповів Осіюк.

За коментарем, щодо сану мосту та його покриття, звернулося до експерта у цій сфері, доцента кафедри будівництва та цивільної інженерії волинського вишу Сергія Дробишинця. За його словами, реальний стан мосту можна визначити лише після досліджень несучої конструкції.

«З першого погляду, не в критичному стані, руйнацію видно на бетонних частинах мосту. Корозії арматури на тротуарних елементах, в одному місці на опорі з краю є виколи бетону», – розповів експерт після огляду мосту.

Провалля на мосту утворюються регулярно, каже учасниця товариства сліпих в області Світлана Ващук. «Дуже погано іти, бо паличкою так відчувається, а ями як!? Паличка яму не покаже», – говорить жінка.

За словами Миколи Осіюка, тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації для реконструкції мосту на вулиці Шевченка планують оголосити найближчим часом, орієнтовно це вартуватиме пів мільйона гривень.

Читайте також: На Волині виписали штрафи водіям 14 фур, які їхали трасою в спеку

Джерело: Суспільне Волині
Telegram Channel