Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
На лікарняні ліжка потрапили четверо нетверезих лучан: медики застерігають не вживати алкоголю в спеку

На лікарняне ліжко потрапили 15 людей з переломами.

Фото з відкритих джерел.

На лікарняні ліжка потрапили четверо нетверезих лучан: медики застерігають не вживати алкоголю в спеку

Медики подбали про лучан

У вихідні до приймального відділення Луцької міської лікарні звернулося 68 пацієнтів, з них 45 було госпіталізовано, ще 23-ом надали амбулаторну допомогу.

Про це розповіли на сторінці медичного закладу у фейсбуці.

Реклама Google

У травмпункт звернулося 111 травмованих, з них – 15 з переломами. 

У травмпункт звернулося 111 травмованих, з них – 15 з переломами. Чотири пацієнти були у стані сильного алкогольного сп’яніння, 4-х покусали тварини. 17 разів викликали вузьких спеціалістів з дому у позаробочий час. В операційному блоці хірурги виконали 24 оперативні втручанння.

Читайте також: Синоптик дав прогноз погоди на другу половину літа і осінь

Принагідно луцькі медики застерігають, що літня спека спричиняє дискомфорт, виснажує і може нашкодити здоров’ю. Висока температура повітря – це серйозне навантаження для організму, яка виснажує людину морально і фізично. Перегрівання загрожує тепловим і сонячним ударом, зневодненням, загостренням хронічних захворювань і може вивести з ладу будь-кого, незалежно від віку та стану здоров’я. Тому у спекотну пору рекомендують віддати перевагу легкому одягу з натуральних тканин. Виходячи на вулицю, не забути надягнути на голову панамку, капелюх або косинку. Пити багато рідини, відмовитися від алкоголю у спеку – він створює додаткове навантаження на серце. Пиво і кофеїномістячі напої сприяють зневодненню. У спеку намагатися скоротити кількість солі, солоних продуктів, консервів, прянощів, смаженої їжі, м’яса і жирів, борошняного і солодкого. Віддати перевагу овочам і фруктам. Їсти невеликими порціями і частіше, страви не повинні бути гарячими.

Джерело: Луцька міська клінічна лікарня
Telegram Channel