Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
Повідомили, коли планують заборонити реєстрацію бензинових та дизельних авто

Побачимо...

Фото galka.if.ua.

Повідомили, коли планують заборонити реєстрацію бензинових та дизельних авто

Заборона має вступити в дію через декілька років

Мінінфраструктури запропонувало з 2027 року ввести заборону на реєстрацію вживаних авто з дизельними двигунами внутрішнього згоряння. Із 2030 року наступить повна заборона ДВЗ.

Як повідомляє UA.NEWS із посиланням на сайт МІУ, відповідний законопроект вже підготували у відомстві, його розроблено з метою реалізації окремих положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та інших європейських директив.

Запропонували з 2027 року ввести заборону на реєстрацію вживаних авто з дизельними двигунами внутрішнього згоряння. Із 2030 року наступить повна заборона ДВЗ.

Також документ має на меті стимулювати використання електромобілів. План передбачає поетапну заборону на ввезення та першу реєстрацію автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, в тому числі і вироблених в Україні:

з 01.01.2027 – заборона на вживані автомобілі з дизельними двигунами внутрішнього згоряння;

з 01.01.2030 – заборона нових автомобілів з дизельними двигунами внутрішнього згоряння, а також вживаних і нових автомобілів з бензиновими двигунами внутрішнього згоряння.

Реклама Google

Заборона не поширюватиметься на автомобілі для ЗСУ та інших військових формувань, для фермерських господарств з метою їх використання за межами автодоріг загального користування. Також заборона не поширюватиметься на машини, які отримують у спадок, і на ретро автомобілі старше 1981 року.

Читайте також: В Україні змінюють дорожні знаки. Що треба знати водіям.

Telegram Channel