Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Змінять назву «День захисника України»

Щоб було справедливо.

Фото brovary.net.ua.

Змінять назву «День захисника України»

Верховна Рада прийняла відповідний закон

Верховна Рада прийняла в другому читанні проект закону «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України».

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Обґрунтованою є зміна назви державного свята «День захисника України» на «День захисників України» з метою вшанування мужності та героїзму жінок та чоловіків, не поділяючи захисників нашої країни в залежності від їх статі.

У відповідності до змісту прийнятого закону, депутати внесли зміни до абз. 9 ч. 1 ст. 73 Кодексу законів про працю України. А саме: викладено у новій редакції назву державного свята ‒ «14 жовтня — День захисників України».

Як зазначила у пояснювальній записці ініціатор законопроекту Бардіна Марина Олегівна, колишня назва свята «День захисника України» не повністю передавала його суть та зміст. Адже поруч із чоловіками-захисниками Україну боронять також і жінки-захисниці.

З огляду на сказане, на думку авторів закону, обґрунтованою є зміна назви державного свята «День захисника України» на «День захисників України» з метою вшанування мужності та героїзму жінок та чоловіків, не поділяючи захисників нашої країни в залежності від їх статі.

Читайте також: Порошенко: вимагаємо збільшення субсидій, підвищення зарплат медикам, вчителям та військовим.

Telegram Channel