Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку придумали, як оптимізувати рух на перехрестях (Деталі)

У перспективі це дозволить суттєво швидше проїжджати перехрестя з другорядних вулиць.

Фото із сайту mapio.net.

У Луцьку придумали, як оптимізувати рух на перехрестях (Деталі)

Оптимізувати рух у Луцьку пропонують на перехрестях із другорядними вулицями

Для цього потрібно розширити дорогу перед перехрестям, аби із другорядної вулиці став можливим виїзд на головну дорогу з окремих смуг руху (праворуч і ліворуч).

Таку петицію зареєстрував Вадим Слива, передає ІА Волинські новини.

Він зазначив, що в місті нараховується вдосталь другорядних вулиць, які ведуть до багатосмугових головних доріг і сполучаються з ними перехрестями зі світлофорами.

Тривалість зеленого світла для автомобілів із другорядної вулиці мізерна порівняно з тривалістю червоного, а це сприяє утворенню заторів.

«Тривалість зеленого світла для автомобілів із другорядної вулиці мізерна порівняно з тривалістю червоного, а це сприяє утворенню заторів, коли доводиться відстоювати 2-3, а інколи й більше, циклів переключення світлофора, щоб виїхати на головну вулицю», – наголосив лучанин.

Прикладами таких проблемних місць є виїзди з вулиці Електроапаратної на вулицю Рівненьску та з вулиці Воїнів-афганців (колишня вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів, - ред.) на проспект Соборності.

Реклама Google

«Вирішити цю проблему можна за допомогою додаткової смуги руху на другорядній вулиці – перед перехрестям. Досить розширити дорогу на проміжку 20-25 метрів перед перехрестям, щоб можна було організувати виїзд праворуч і ліворуч з окремих смуг. Черга скоротиться практично вдвічі, адже вдвічі більше автомобілів зможуть проїжджати світлофор за один цикл зеленого світла. Схожим чином ця проблема вирішена на виїзді з вулиці Шопена на проспект Волі», – зауважив Вадим Слива.

Він запропонував створити перелік вулиць міста, на яких доцільно й можливо облаштувати додаткову смугу руху перед перехрестям і почати поетапні роботи з їхнього розширення.

Читайте також: В Луцьку виросте ще один мікрорайон багатоповерхівок

«У перспективі це дозволить суттєво швидше проїжджати перехрестя з другорядних вулиць», – наголосив автор петиції.

Відзначимо, аби петицію розглянула Луцька міська рада, за 15 діб її мають підписати мінімум 300 осіб. Підтримати пропозицію Вадима Сливи можна тут.

Telegram Channel