Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Величне дійство: Петро Порошенко взяв участь у Всеукраїнській Зарваницькій прощі (Фото, Відео)

«Ті, хто ще вагаються чи приїжджати у липні у Зарваницю – відкиньте вагання. Приїдьте».

Фото eurosolidarity.org.

Величне дійство: Петро Порошенко взяв участь у Всеукраїнській Зарваницькій прощі (Фото, Відео)

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко з дружиною Мариною взяли участь у традиційній Всеукраїнській прощі до Зарваниці

У богослужіннях взяли участь тисячі прочан з усієї України, у тому числі і з тимчасово окупованих Криму та Донбасу.

 

 

Реклама Google

 Архиєрейську Божественну Літургію у Зарваниці очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.Цьогорічне паломництво присвячене 425-літтю проголошення Берестейської унії та молитві за мир в Україні.Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав привітав п’ятого Президента. «Мені завжди приємно вітати пана Президента Петра Олексійовича Порошенка із дружиною. Дякуємо, що ви так само завжди до Зарваниці стремитесь», – сказав він.

 

 

Я був приємно вражений вчорашньої ночі, коли десятки тисяч людей молилися, піднімали свічки. І ті, хто ще вагаються чи приїжджати у липні у Зарваницю – відкиньте вагання. Приїдьте.

«Перш за все дуже добре, що Зарваницька проща стала можливою. Люди втомилися від відсутності можливості прийти і помолитися Богу. І я молився за те, щоб відійшла пандемія, відійшла криза, і не заважала людям йти своєю дорогою», – сказав Петро Порошенко після богослужіння. «Я дуже тішився, що сьогодні на Зарваницькій площі були представники з усієї України – з Криму, з Донецька. Причому велика кількість йшла пішки для того, щоб потрапити сьогодні на цю молитву», – зазначив п’ятий Президент. 

Напередодні у Марійському духовному центрі «Зарваниця» тисячі людей прийшли до чудотворного джерела для спільної молитви до Пресвятої Богородиці. «Я був приємно вражений вчорашньої ночі, коли десятки тисяч людей молилися, піднімали свічки. І ті, хто ще вагаються чи приїжджати у липні у Зарваницю – відкиньте вагання. Приїдьте. В цей день Богородиця відкриває своє серце, відкриває двері небесні. І наша молитва точно точно одразу ж буде почута Богородицею», – переконаний Петро Порошенко. 

 

 

«Треба відчути це величне дійство, коли тисячі вірян об’єдналися у спільній молитві до Матері Божої, просячи миру, благословення та заступництва для України та українських родин», – поділився враженнями Порошенко.

Читайте також: «Захисти Україну»: Порошенку в Тернополі на патріотичному фестивалі подарували футболку з особливим змістом​.

«20 років тому Папа Іван Павло Другий був в Україні, молився за єдність України. Цього року в Україну приїжджає Вселенський Патріарх Варфоломій. Людина, яка дуже любить Україну. Людина, яка має незрівнянну віру в Бога. Я теж дуже сподіваюся і молю Бога, щоб це було об’єднанням світового православ’я і підтримка нашої Церкви. Я сьогодні молився саме за це. І твердо вірю – Господь почує нашу молитву», – говорить Петро Порошенко. 

 
 «Ті, хто ще вагаються чи приїжджати у липні у Зарваницю – відкиньте вагання. Приїдьте».
 
Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel