Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Мешканець Рівненщини став донором нирок для двох 9-річних діток

Бажаємо здоров’я!

Фото з фейсбук-сторінки НДСЛ Охматдит.

Мешканець Рівненщини став донором нирок для двох 9-річних діток

Операцію провели у столичній лікарні Охматдит

Двоє 9-річних пацієнтів Охматдиту вважатимуть цей день другим днем народження. Хлопчик та дівчинка жили в лікарні, бо їх нирки відмовили. Діти декілька років були прив’язані до апарату гемодіалізу, поки їм не випав шанс отримати нові нирки. Про це інформують на фейсбук-сторінці НДСЛ Охматдит.

 

 У рівненській Центральній міській лікарні помер пацієнт. Його родичі погодилися на донацію органів. Єдина державна інформаційна система трансплантації (ЄДІСТ) визначила пари донор-реципієнт і почались додаткові дослідження для підтвердження імунологічної сумісності. Після успішних аналізів почалась трансплантація.

 

Діти декілька років були прив’язані до апарату гемодіалізу, поки їм не випав шанс отримати нові нирки

Так одна людина посмертно дала шанс на життя трьох інших: двоє наших діток отримали по нирці, а 60-річна жінка завдяки медикам Національний Інститут хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова — нове серце.

Читайте такожУ Рівному жінці пересадили серце 45-річного чоловіка

Пишаємося тим, що можемо проводити операції такого рівня в Україні. Трансплантації виконані державним коштом в рамках пілотного проєкту з фінансування трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів

Хочемо вшанувати світлу пам’ять донора, який посмертно врятував трьох людей. Щира подяка та глибокі співчуття родині донора, які змогли ухвалити рішення про допомогу в момент своєї втрати.

Реклама Google

Дякуємо всім медикам та членам нашої команди за плідну працю, пишаємось вами!

Нашим пацієнтам бажаємо одужати й покинути Охматдит якнайшвидше. Адже наша мета, щоб кожна дитинка виходила з нашої лікарні здоровою!

Telegram Channel