Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Слуги народу» зроблять депутатом 28-річного безробітного хлопця

Антон Швачко.

Фото Новинарня.

«Слуги народу» зроблять депутатом 28-річного безробітного хлопця

Новий парламентар, який вирішуватиме долю України, ніде офіційно не працював і перебуває на утриманні родичів

Після того, як «Слуга народу» Денис Монастирський замінив на посаді голови МВС Арсена Авакова, який подав у відставку, вакантне місце нардепа займе 28-річний житель Сум Антон Швачко.

Він має дві вищі освіти, - інженер-технолог ресторанного бізнесу і маркетолог, але по спеціальності не трудився,  натомість самостійно «почав вивчати цифрові технології». «До президентських виборів займався власними проєктами. Офіційно не працював», – каже про себе Швачко. Зараз він відповідає на комунікацію в обласній партійній організації партії Зеленського. «Слухаємо проблеми, які є на місцях, і передаємо їх у Київ», - розповідає про свої функції.

Усі ці доходи кандидат у депутати отримав від родичів, а частину, як каже, «підняв» на «крипті».

Водночас мало кому відомий навіть у рідних Сумах «простий хлопець», якого Володимир Зеленський веде у владу, не є бідним. У деклараціїза 2018 рік, яку Швачко подав перед тим, як балотуватися в нардепи, кандидат вказав дві квартири в Сумах – на 30 і 85 квадратних метрів, і житловий будинок на 40 «квадратів» із земельною ділянкою, оформлену на матір, Надію Швачко. На банківських рахунках і у власності Антона Швачка, згідно з цією декларацією, - понад 280 тисяч гривень у ПриватБанку, 27 тисяч доларів, 15 тисяч євро та ще 250 тисяч гривень готівки. Усі ці доходи кандидат у депутати отримав від родичів, а частину, як каже, «підняв» на «крипті» (цифрова валюта – РЕД.).

Читайте також: «Відмазують Зеленського»: Рух опору капітуляції подав до суду скаргу на ДБР​.

КОМЕНТАР

Юрій НІКОЛОВ, журналіст проекту «Наші гроші»:

«Я б сказав, Антон — еталонний слуга Зеленського. Ресторанна освіта. На момент виборів — безробітний. Зараз — якийсь апаратник в сумському облосередку СН. Його не те що «Гугл» — його місцеві журналісти не знають. Типовий ніхто і звуть його ніяк. І вжух!...».

Telegram Channel