Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
В Одесі офіс асоціації ЛГБТ обклеїли образами

ЛГБТ-спільнота є однією з найбільш уразливих категорій громадян.

Фото із сайту washington.edu.

В Одесі офіс асоціації ЛГБТ обклеїли образами

Невідомі обклеїли офіс листівками гомофобного змісту - омбудсмен звернулася в поліцію

В Одесі офіс громадської організації Асоціація ЛГБТ Ліга обклеїли гомофобними наклейками. Про це заявила омбудсмен Людмила Денісова у вівторок, 20 липня, передає КорреспонденТ.

«Чергова атака на офіс ГО Асоціація ЛГБТ Ліга в місті Одеса, який невідомі обклеїли листівками гомофобного змісту. Про це мені стало відомо з моніторингу засобів масової інформації. Перешкоджання діяльності громадської організації трапляється не вперше», - написала Денісова.

В Україні законодавчо заборонена дискримінація за будь-якою ознакою.

Омбудсмен звернулася до керівництва Нацполіції про надання інформації про внесення відомостей до Єдиного реєстру за цим фактом, проведені слідчі дії і прийняті процесуальні рішення.

Реклама Google

Денісова нагадала, що в Україні законодавчо заборонена дискримінація за будь-якою ознакою, а також передбачено обов'язок держави вживати всіх можливих заходів для запобігання та протидії цьому явищу.

Читайте також: На Рівнеазоті розгерметизувався трубопровід від чого й стася вибух (Відео, деталі)

«ЛГБТ-спільнота є однією з найбільш уразливих категорій громадян, які постійно потрапляють під тиск і дискримінуються, тому питання дотримання прав ЛГБТ-спільноти перебувають на моєму контролі», - підкреслила Денісова.

Нагадаємо, що в Києві на вересень анонсували Марш рівності. Темою Маршу стане безпека, зокрема, вимога введення в дію законодавства про злочини на грунті нетерпимості до ЛГБТ.

Telegram Channel