Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Аварія на «Рівнеазоті»: у поліції відкрили кримінальне провадження (Фото, відео)

Розкидані уламки труб.

Фото Поліції Рівенської області.

Аварія на «Рівнеазоті»: у поліції відкрили кримінальне провадження (Фото, відео)

За інформацією працівників ДСНС викид газів не становить загрози життю та здоров'ю населення. Наразі потерпілих внаслідок аварії немає

До поліції 20 липня близько 17:50 надійшло повідомлення, що на ПрАТ «Рівнеазот» сталася аварія, внаслідок чого відбувся викид газів, повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.

У рамках кримінального провадження встановлюються усі обставини події.

 

 На місці події слідчо-оперативна група попередньо встановила, що сталася аварійна зупинка агрегату у цеху з виробництва неконцентрованої азотної кислоти. За попередніми даними, сталася розгерметизація трубопроводу в районі підігрівача хвостових газів. 

Реклама Google

За вказаним фактом слідчі відділення поліції № 1 (м. Рівне) Рівненського районного управління поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 273 КК України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах).

 

 

Читайте також: На Рівнеазоті розгерметизувався трубопровід від чого й стася вибух.

За повідомленням Головного управління ДСНС України у Рівненській області,
нітрозні гази – використовуються для очищення газів від оксидів азоту при виробництві концентрованої азотної кислоти..

О 17:26 персоналом об’єкту витік нітрозних газів припинено. Жертв та постраждалих немає. Цех працює в штатному режимі. Відповідно до проведених замірів лабораторією підприємства, хімічно-небезпечних речовин у повітрі не виявлено, загрози населенню та навколишньому середовищу немає.
Концентрація окису азоту в повітрі на території підприємства становила 0,5 – 0,8 мг/м3 при гранично допустимій концентрації – 1,5 мг/м3.
Для чергування від ДСНС залучалося 15 осіб та 4 од. техніки.

20 липня працівниками ДУ «Рівненського обласного центру контролю та профілактики захворювань МОЗ України» та Рівненського обласного центру з гідрометеорології проведено заміри повітря в навколишніх населених пунктах (с. Караєвичі, с. Городок, с. Обарів Рівненського району та мікрорайон Ювілейний м. Рівне), перевищення гранично допустимих концентрацій хімічно-небезпечних речовин у повітрі не виявлено.

Довідково:
На території населених пунктів вміст діоксиду азоту 0,031 – 0,074 мг/м3 при гранично допустимій концентрації 0,2 мг/м3 та оксиду азоту 0,029 – 0,048 мг/м3, при гранично допустимій концентрації – 0,4 мг/м3.

Моніторинг стану повітря в навколишньому середовищі здійснюється в цілодобовому режимі. Станом на 6 год. 21 липня жодної загрози населенню та навколишньому середовищу немає.

Telegram Channel