Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Скандальну викладачку, яка підтримує Росію, звільнили з університету Драгоманова

Вона назвала Україну "онкохворою американською колонією".

Фото з фейсбук-сторінки Євгенії Більченко.

Скандальну викладачку, яка підтримує Росію, звільнили з університету Драгоманова

Євгенію Більченко, яка кілька місяців тому зізналася, що підтримує агресію Росії та називає агресію РФ «братньою війною», нарешті звільнили

На своїй фесбук-сторінці Євгенія Більченко розповіла, що педагогічний університет Драгоманова для того, щоб звільнити викладачку, ліквідував цілу кафедру, передає 24 канал.

Професорка зізналася, що частина проведених нею наукових конференцій і статей (приблизно третя частина) була спільно з російськими колегами. І вона ні про що не шкодує.

Вона назвала Україну «онкохворою американською колонією», а новий закон про мову – «звичайним фашизмом».

Що відомо про скандальну викладачку Більченко

Викладачка університету Драгоманова Євгенія Більченко опублікувала допис, в якому зневажливо висловилася про українську мову. Зокрема, вона назвала Україну «онкохворою американською колонією», а новий закон про мову – «звичайним фашизмом».

Окрім того, Більченко у 2018 році виступала на каналі підконтрольних Росії бойовиків. Її представили як «активістку Майдану», яка змінила свої погляди, дізнавшись «правду» про події на Донбасі.

Через це студенти університету почали вимагати звільнити Більченко. А вже 1 лютого викладачку відсторонили від занять, тож останні місяці вона не викладала у виші.

Читайте також: Українську заробітчанку побили в Польщі, бо не продала алкоголь місцевій жительці.

Telegram Channel