Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Майже 13 годин у заручниках у луцькому автобусі: частина людей досі боїться сідати у громадський транспорт

Довгий час психолог працював з кількома пасажирами та їх родинами.

Фото: Суспільне.

Майже 13 годин у заручниках у луцькому автобусі: частина людей досі боїться сідати у громадський транспорт

Люди бояться згадувати той день

Пасажири, які торік, 21 липня, провели майже 13 годин у заручниках в автобусі, не хочуть згадувати той день. Як розповів Суспільному психолог Антоній Мельник, більшість з них потребували психологічної допомоги.

Під час того, як силовики вели перемовини про звільнення заручників, Антоній Мельник працював з рідними пасажирів. Наступного дня психологічна допомога знадобилася й самим заручникам.

Тривалий час психолог працював з кількома пасажирами та їх родинами.

Тривалий час психолог працював з кількома пасажирами та їх родинами. Каже: частина заручників досі бояться сідати у громадський транспорт. «Особливо, якщо це схожий на той автобус, з тими ж синіми шторками. Навіть просто дата, сьогоднішній день, може спровокувати рецидив стресу», – каже Антоній Мельник. Додає: усі, хто був того дня в автобусі, мають його контакти. У річницю тих подій, він готовий знову надавати психологічну допомогу.

Чоловік розповідає, що виводити пасажирів зі стану стресу було важко. В однієї з жінок нещодавно сталася панічна атака через пісню, яку вона почула на вулиці. «Вона сиділа на задньому сидінні та шторки були привідкриті, вона бачила постійно рекламу з відомою співачкою. 12 годин вона це бачила та асоціація спрацювала», – розповідає психолог.

Читайте також: «Відчув людяність»: терорист Кривош розкрив подробиці розмови із Зеленським

Telegram Channel