Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Забракло кілька секунд: Ворскла не втримала перемогу над КуПСом

Нічого страшного глобально не сталося, проте є два нюанси.

Фото пресслужби ФК Ворскла.

Забракло кілька секунд: Ворскла не втримала перемогу над КуПСом

Полтавська команда пропустила в дебюті та наприкінці гри

Євро-2020 вже закінчилося, повертаємося до нашого футболу. Матч за Суперкубок перенесли, 1 тур УПЛ почнеться завтра, тому відкривати сезон 2021/2022 випала честь полтавській «Ворсклі». Тим більше, це був історичний перший поєдинок української команди в новоствореній Лізі Конференцій, передаэ Спорт.юа.

Про суперника багато хто з вітчизняних вболівальників вперше дізнався в зв'язку саме з цим поєдинком.

Про суперника багато хто з вітчизняних вболівальників вперше дізнався в зв'язку саме з цим поєдинком. Погодьтеся, чемпіонат Фінляндії та його представники не роблять великої погоди в європейському футболі, тому, нехай пробачать мене фанати «Куопіон Паллосеури» (або, як ми вже зрозуміли, КуПСа), практично всі ми вже відправили полтавську команду в раунд Q3.

Юрій Максимов виставив бойовий склад з усіх футболістів, які перебувають в команді. Варто відзначити, що «Ворскла» награвала схему на зборах з трьома центральними захисниками, тому і в цьому матчі вийшла з аналогічною формацією, причому одним з тріо став орендований у «Шахтаря» Валерій Бондаренко. Суперник же, навпаки, в чемпіонаті грає з трьома захисниками, а в єврокубках робить ставку на класику з чотирма.

Стадіон господарів, який вміщує 5 тисяч глядачів, був заповнений якщо не повністю, то майже. Фанати команди підтримували її впродовж всього матчу, співаючи пісні, скандуючи кричалки та здійснюючи тиск на суддю. І, мабуть, це допомогло фінам відзначитися вже на шостій хвилині - Удо отримав м'яч перед нашим штрафним, звільнився від опіки Яворського і вистрілив у лівий від себе кут  воріт. Удар вийшов ідеальним, в Різника шансів не було - 1:0!

Перед цим міг відзначитися Степанюк. Після обрізки голкіпера Кредля (варто взагалі відзначити, що і воротар господарів, і захисники були не дуже впевнені при роботі з м'ячем, допускаючи безліч помилок в простих ситуаціях) Руслан перекидав його здалеку, але не потрапив у ворота.

Гра далі виглядала наступним чином - «ворскляни» грають через фланги, де активними були Якубу, Кане і Пердута, а гравці «КуПСа» шукають щастя в дальніх ударах. І майже знайшли, проте Себбану та Ніссіля не вистачило точності. А план «Ворскли» спрацював - Якубу зліва відібрав м'яч в центрі, вивів Кане на побачення з голкіпером пасом врозріз, Ібрагім дещо похитнувся, проте в останній момент все-таки зміг пробити мимо воротаря. Є перший гол в сезоні!

Пізніше Кане і Якубу пробували ще раз виконати аналогічний фокус, правда, помінявшись ролями, але захисники не дозволили. І варто відзначити суперпередачі Яворського через все-поле, який кілька разів виводив партнерів на непогані позиції.

Після перерви Ігор в черговий раз виконав закидання, тепер вже на Степанюка в чужий штрафний майданчик. Обігруючи Томаса, наш форвард змусив зіграти його рукою - пенальті! Тілль був точний, розвівши м'яч і голкіпера по різних кутах.

Дощ, який почався у другій половині, та штучне поле не дозволяли суперникам показувати щось серйозне. Єдине, що після другого голу варте уваги - момент Скляра, який виходив з Тіллем два в два, але, здається, банально не побачив партнера і втратив чудову нагоду збільшити розрив у рахунку.

Читайте також: Тепер теща варитиме йому борщі

Фіни завелися, побільшало фолів, суперечок з арбітром, навісів. Здалося, що полтавська команда впевнено відстоїть перемогу і привезе додому перемогу, проте суперники з білоруським арбітром були проти. Дмітрієв десь побачив чотири хвилини компенсованого часу, а дав грати цілих шість. І на останніх хвилинах Скляр небезпечно сфолив, на навіс прибігли всі фінські гравці, м'яч заметався по штрафному майданчику. Могли його винести гравці «Ворскли», але не зробили цього, а Томас реабілітувався за пенальті, добивши м'яч у сітку воріт Різника.

Нічого страшного глобально не сталося, проте є два нюанси. По-перше, правило виїзного голу не діє, тому в Полтаві доведеться починати все спочатку. По-друге, зайвими очки за перемогу в таблицю коефіцієнтів не були б. Чекаємо виправлення ситуації у матчі-відповіді.

Ліга конференцій 2021/2022. Другий кваліфікаційний раунд раунд.

«КуПС» - «Ворскла» - 2:2.

 Удо, 6, Томас, 90+6 - Кане, 29, Тілль (пен).

 Попович, 43, Себбан, 64, Ніссіля, 80, Анджей-Боатенг, 84 -  Бондаренко, 68, Скляр, 90+5.

«Ворскла»: Різник, Чеснаков, Яворський, Бондаренко, Пердута, Пуцлін (Кравчук, 88), Скляр, Тілль, Якубу, Кане (Челядін, 75), Степанюк (Вакула, 82).

«КуПС»: Кредль, Хямяляйнен, Томас, Тойвомакі (Хямяляйнен, 82), Каррільо, Себбан (Рангел, 78), Аджей-Боатенг, Узочукву, Попович (Я. Ікаунієкс, 62), Ніссіля, Удо.

Арбітр: Дмітрій Дмітрієв (Білорусь).

Стадіон: «Савон Саноман Арена» (Куопіо, Фінляндія).

Telegram Channel