Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Причетні спецструктури України»: Молдова розслідувала зникнення Чауса

Суддя Микола Чаус, якого викрали в Молдові.

Фото УП.

«Причетні спецструктури України»: Молдова розслідувала зникнення Чауса

Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло заявив про завершення розслідування у справі щодо зникнення українського екссудді Миколи Чауса: за даними правоохоронців, до викрадення Чауса причетні держструктури України

Про це Hromadske з посиланням на місцеві видання Unimedia та evz.ro

«В основному ми завершили розслідування тут, у Республіці Молдова. Ми надіслали декілька запитів про встановлення в Україні судово-позовного прохання і чекаємо відповідей. Наше завдання – ідентифікувати людей, які приїхали з України та провели відповідні операції тут, у Молдові».

Генпрокурор Стояногло зазначив, що правоохоронці у Молдові визначили людей зі спецструктур України, які брали участь у викраденні колишнього судді.

Напередодні Слідчий комітет парламенту Молдови звернувся до Верховної Ради України щодо організації зустрічі для обговорення розслідування зникнення екссудді Миколи Чауса.

Українська сторона не реагує на запити з боку представників влади та правоохоронних органів Молдови.

Адвокат екссудді Олександр Вишневий повідомив журналістам, що його та інших захисників Чауса запросили для участі в засіданні у двосторонньому міжпарламентському молдовсько-українському форматі, щоб отримати будь-яку інформацію щодо розслідування викрадення екссудді правоохоронними органами України.

«У комісії (парламентська комісія в Молдові – РЕД.) зазначили, що не мають жодної інформації стосовно цього, оскільки українська сторона не реагує на запити з боку представників влади та правоохоронних органів Молдови», – заявив Вишневий. 

Читайте також: Організатори виставки сховали «голу» карикатуру на Зеленського (Фото)​.

«Така реакція, за їх твердженням, перешкоджає встановленню всіх фігурантів кримінальної справи. А йдеться не тільки про виконавців, а й про замовників злочину, встановлення їхнього місцеперебування», – додав адвокат.

Джерело: УП.
Telegram Channel