Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Зеленський звільнив заступника Баканова — доповідача у справі «вагнерівців»

Неофіційно в СБУ підтвердили звільнення Баранецького, але відповідного указу на сайті президента нема.

Фото Главком.

Зеленський звільнив заступника Баканова — доповідача у справі «вагнерівців»

Згодом речник президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров спростував раніше наданий коментар. Він назвав інформацію про звільнення Руслана Баранецького чутками

«Указу про звільнення Баранецького немає. Без указу і його публікації на сайті говорити про чиєсь звільнення некоректно», — зазначив він, пишуть #Букви

Зауважимо, що раніше, в п’ятницю, ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли про звільнення Руслана Баранецького. В Службі безпеки України #Буквам не змогли офіційно підтвердити чи спростувати цю інформацію. 

Нижче наводимо оригінальний текст матеріалу.

Президент Володимир Зеленський звільнив генерал-майора Руслана Баранецького — першого заступника голови СБУ Івана Баканова.

Це у коментарі #Буквам повідомив речник президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров. «Баранецький — так», — сказав він у відповідь на запитання про те, чи було таке кадрове рішення.

В липні 2020 року звільнений сьогодні заступник голови СБУ Руслан Баранецький і начальник Головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба доповідали про операцію щодо «вагнерівців» в Офісі президента.

На уточнювальне запитання, чи пов’язане це зі справою про викрадення екссуді Миколи Чауса у Кишиневі, речник відповів: «У випадках Служби зовнішньої розвідки та СБУ — ми не знаємо, із чим це пов’язано. Ця інформація не розголошується», — сказав він.

Відповідний указ ще не опублікований на сайті президента.

Нагадаємо також, що в липні 2020 року звільнений сьогодні заступник голови СБУ Руслан Баранецький і начальник Головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба доповідали про операцію щодо «вагнерівців» в Офісі президента.

Читайте також: Петро Порошенко зустрівся з Тимчасовим повіреним у справах США в Україні Джорджем Кентом​.

Telegram Channel