Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Фахівці з'ясували, що за рожева речовина розлилась біля Рівного (Фото)

Що то за рожеві ріки біля Рівного?

Фото ЧаРівне.

Фахівці з'ясували, що за рожева речовина розлилась біля Рівного (Фото)

Виявилося, що це препарат для шкідників

Як з'ясували фахівці ДСНС, рідина невстановленого походження яскраво-рожевого кольору, яку було виявлено сьогодні на Рівненщині, – це Префект, сертифікований в Україні препарат для боротьби з шкідниками. Дія препарату спрямована на яйця та личинки шкідників, які гинуть після обприскування, інформує ЧаРівне.

Клас небезпеки препарату – третій із існуючи п`яти.

Нагадаємо, сьогодні ДСНС отримала інформацію про розлив невідомої рожевої речовини неподалік Рівного. Попередньо було встановлено, що це агрохімікати для сільськогосподарської обробки.

Відразу було проведено комісію ТЕБ та НС Рівненського району.

Читайте також: Погода на суботу, 24 липня: маєте знайому Ольгу – правте з неї могорич

 

 

Фахівці ДСНС спільно з Держекоінспекцією та Гідрометеослужбою негайно здійснили забір проб ґрунту та самої речовини для проведення досліджень.

Також експерти провели обстеження атмосферного повітря навколо ділянки від села Колоденки до села М'ятина Рівненського району, де було помічено розлив рожевої рідини та встановили, що вмісту небезпечних речовин у повітрі немає. Дослідження проводилися на виявлення в атмосферному повітрі діоксиду сірки – 0,003 мг/м3 ( ГДК – 0,5 мг/м3); діоксиду азоту 0,010 мг/м3 ( ГДК – 0,2 мг/м3); оксиду азоту 0,010 мг/м3 ( ГДК – 0,4 мг/м3).

Загрози для людей немає. ДСНС України у Рівненській області координують процес утилізації сільгоспвиробником речовини. Ситуація на контролі.

 

 

Джерело: ЧаРівне
Telegram Channel