Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українці тепер можуть отримати гарантію на товар через інтернет: що треба знати

Набув чинності новий закон.

Фото Укрінформ.

Українці тепер можуть отримати гарантію на товар через інтернет: що треба знати

В Україні у неділю, 25 липня, набув чинності закон «Про внесення змін до Закону України «Про захист прав споживачів щодо гарантійних зобов’язань в електронному вигляді»

Відповідний закон напередодні оприлюднено в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України», передає Укрінформ.

Так, згідно з законом, суб’єкт господарювання зможе надавати споживачеві доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари, зокрема паспорта або будь-якого іншого документа, що додається до товару, в електронному вигляді на офіційному вебсайті виробника. У разі надання гарантійних зобов’язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному вебсайті виробника в установленому ним порядку.

Водночас на прохання споживача реєстрація технічно складних побутових товарів на офіційному вебсайті виробника і оформлення гарантійних зобов’язань в електронному вигляді здійснюється продавцем під час продажу такого товару. Також на вимогу споживача продавець має надати експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари в паперовому вигляді.

На вимогу споживача продавець має надати експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари в паперовому вигляді.

Очікується, що відповідні оновлення в законодавстві допоможуть українським споживачам уникнути зберігання експлуатаційних документів в паперовому вигляді або ймовірності їх загубити. Окрім того, недобросовісні суб’єкти господарювання не зможуть надавати споживачам підробні експлуатаційні документи в паперовому вигляді.

Читайте також: На березі Азовського моря знайшли незвичну русалку (Фото)

Джерело: Укрінформ
Telegram Channel