Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В центрі Луцька може з'явитися нове будівництво (Фото)

У генеральному плані, який готується до затвердження, максимум, що там передбачається – адміністративна забудова.

Фото із сайту volynnews.com.

В центрі Луцька може з'явитися нове будівництво (Фото)

Земельна ділянка на вулиці Богдана Хмельницького, що одразу за «Зосею», тривалий час стояла захаращена

Проте кілька місяців тому її почали розчищати. Наразі в міськраді запевняють, що власники поки не зверталися за документами, що б свідчило про ймовірність будівництва.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз.

Ця ділянку перебуває у приватній власності і власники поки що приглядаються до ділянки.

Розчищену ділянку ліворуч перед перехрестям з вулицею Ковельською найперше зауважили водії, адже в цьому місці дорога робить крутий поворот і одразу ж змінилась видимість. Ще навесні тут вирізали дерева і чагарники, тепер же вона знову поволі заростає кущами, а частково на ній почали паркуватися автівки. Як повідомив Веніамін Туз, ця ділянку перебуває у приватній власності і власники поки що приглядаються до ділянки.

Реклама Google

«Там побутова ситуація. Власники ділянки поки не можуть вирішити, як її використовувати. Почали з того, що вирізали дерева, щоб оцінити масштаб», – каже він.

Читайте також: Луцьк викупить землю для розширення кладовища у Гаразджі

Водночас чи з’явиться тут якесь будівництво – поки сказати складно. Про наміри щось будувати на цій території в міськраді не знають, оскільки за дозволами ніхто не звертався. Проте ділянка хоч і розташована в діловій частині міста і є інвестиційно привабливою, водночас вона належить до зони, яку регулює історико-архітектурний опорний план, що накладає чимало обмежень. Крім того в генеральному плані, який готується до затвердження, максимум, що там передбачається – адміністративна забудова.«Ділянка велика, вона цікава для забудови. Але одразу хочу сказати, що ніяких дозвільних документів ми не видавали. Я думаю, жодних рухів там не буде до затвердження генплану. Генпланом передбачено там адміністративну забудову. Крім того є величезна кількість обмежень, які накладає на цю ділянку історико-архітектурний план. Турбуватися про те, що це буде якийсь там «монстр» на цій складній ділянці не варто. Там дорога круто повертає і треба докласти чимало зусиль, щоб поява якогось об’єкта не завдала шкоди цій частині міста» , – переконує Веніамін Туз.

 
 
Telegram Channel