Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині у фермерського господарства заберуть 50 гектарів землі

Використовуючи земельні ділянки не за цільовим призначенням, орендар порушив вимоги земельного законодавства та умови договорів оренди.

Фото ілюстративне.

На Волині у фермерського господарства заберуть 50 гектарів землі

Прокурори вимагають повернення громаді Оваднівської сільської ради понад 50 га земель, які орендар використовує не за цільовим призначенням

Володимир-Волинська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області з трьома позовними заявами в інтересах держави в особі Оваднівської сільської ради, аби розірвати договори оренди й зобов’язати фермерське господарство повернути у комунальну власність земельні ділянки площею понад 50 гектарів.

У 2015 році господарство взяло в оренду сіножаті, розорало їх та використовує як ріллю, сплачуючи орендну плату втричі меншу, ніж належить за законом.

Прокурори з’ясували, що у 2015 році господарство взяло в оренду сіножаті, розорало їх та використовує як ріллю, сплачуючи орендну плату втричі меншу, ніж належить за законом.

На тепер землі засіяні соняшником та кукурудзою. Таким чином, використовуючи земельні ділянки не за цільовим призначенням, орендар порушив вимоги земельного законодавства та умови договорів оренди. Прокурори у суді вимагатимуть розірвання цих договорів і повернення
землі власнику.

Читайте також: Як покарають чоловіка, який мало не убив сусіда в Рованцях

Джерело: Пресслужба обласної прокуратури
Telegram Channel